Sunday, May 13, 2018

Fiiliksiä kesän alkaessa

Kesä tuli sitten ihan yhtäkkiä, humpsis. Viikossa kasvoi lehdet puihin ja koti on kuumentunut niin, että hiki valuu pelkästä laiskottelusta. Uni on ollut mitä sattuu, kun en ole vielä tottunut yli +25C nukkumislämpötilaan. Viikonloppu on mennyt, hieman hävettävästi, sisällä möllötellessä. Olen ulkoillut illalla, kun on raikkaampaa.

Viikko sitten kävin metsässä haistelemassa alkukesän tuoksuja ja kuuntelemassa lintujen laulua. Oli upeaa! Nautin suunnattomasti, pitää jatkossakin käydä nauttimassa alkukesän ihanuuksista. Oikeastaan on harmillista, että kesä näyttää nyt tulevan niin vauhdikkaasti, olisi tätä alkua nautiskellut pidempäänkin.


Kävelin hieman myös pitkospuilla.


Päivät ja viikot menevät nopeasti, aivan kuin koko elämä olisi nyt saanut turbovaihteen päälle. Ajankulullisesti siis, ei muuten. Muuten tuntuu, että on taas odottelemisen aika. On asioita, joita odotan ja muuten tuntuu kuin mitään (mukavaa) ei tapahtuisi.

Odotan stressin ja unettomuuden saapumista, ensi viikolla töissä on nimittäin sellainen työpäivä, että en tiedä, miten selviän siitä. Tässä kun olen miettinyt työelämää, niin ehkä minulle sopisi kuitenkin sellainen tasaisuus. Että ei olisi mitään liian vaativaa ja stressaavaa.

Olen katsellut Pullervoa kivellään ja kadehtinut moista rennostiottamista. Kaipaan itsekin rentoutumista, lepoa, mutta sitä ei ole odotettavissa vielä muutamaan viikkoon. Toisaalta minua on välillä hieman ärsyttänyt tuo kivellä lötköttelevä otus, kun meidän ihmisten elämä on aina jotain ihan muuta. Melkein aina on jonkinlainen suoritus päällä, pitää piirtää itselleen jotain supersuorittajan sädekehää. En ymmärrä, miksi ihmisten ideologiaan kuuluu armoton suorittamisvaatimus, jotta olisi kelvollinen.

Kuumuus lisääntyy päivän etenemisen myötä. On sunnuntai ja väsyttää, uuden viikon ajatteleminen väsyttää vielä enemmän. Oli niiiin mukavaa, kun oli noita pyhien katkomia viikkoja. Nyt pitää jaksaa laahustaa lomaa kohti.

Ihanaa alkukesää!

No comments: