Wednesday, February 27, 2019

Liikuntaharrastuksessa koettua törttöilyä

Saan töistä liikuntaseteleitä ja niiden myötä olen innostunut käymään ryhmäliikuntatunneilla. Eräällä tanssillisella tunnilla koin yllättävää käyttäytymistä. Normaalisti oman kokemukseni mukaan me liikkujat huomioidaan ainakin jossain määrin ympärillä olevia kanssaliikkujia. Suodaan jokaiselle se oma pieni tai suurempi paikka liikkumiseen. En muista, että olisin juurikaan törmännyt tökeröön ja huomioimattomaan käyttäytymiseen tai ainakin niitä kertoja on ollut ihan vain muutama. Nyt sitten törmäsin yhteen törppöön "sankariin".

Kaikki sujui alkuun ihan hyvin, liikkujia oli sen verran, että kaikilla oli hyvin tilaa liikkua. Sitten ohjaaja otti kameran esille, jolloin mietin lähinnä sitä, miten itse välttyisin kameralta. Ratkaisu tähän syöksähti oikealta puoleltani.

Itseäni isokokoisempi ihminen syöksähti kuin höyryveturi paikalleni, jolloin jouduin itse peruuttamaan taaksepäin, jolloin työnsin takanani olevia taaksepäin, jolloin heillä ei ollut enää juuri tilaa. Väistelin edessäni huitovaa törppöä ja yritin etsiä paikkaani, mutta lopulta siirryin törpön alkuperäiselle paikalle tyrmistyneenä moisesta käyttäytymisestä. Vitsit mikä idiootti, miten jollain voikin olla noin vähän kykyä ja/tai halua huomioida muita ihmisiä. Kun kuvaus loppui, törppö "valui" hitaasti taas paikalleen ja minä takaisin alkuperäiselle paikalleni.

Jos tässä ihmettelen yksittäisen ihmisen idioottimaisuutta, niin ihmettelen myös toista ilmiötä. Mistä syystä isokokoisemmat ihmiset käyttävät yllättävän usein kokoaan pienempien jyräämiseen? Olen kokenut tuota harvaksellaan silloin tällöin. Itseäni suojellakseni olen väistänyt, mutta nyt jälkeenpäin pohdin, että olisiko pitänyt jäädä höyryveturin alle. Se se vasta olisi huomiota herättänyt.

Täytyy myöntää, että olen kiherrellyt vahingonilosta, kun lopulta pääsin näkemään kuvattua videopätkää: törppö on leikattu siitä pois :D

2 comments:

Tui said...

Haah, kuulostaa huvittavalta tuo pois leikattu eteenpomppija! Sai ainakin ansionsa mukaan.

Nan said...

No joo, tämä on näitä hetkiä, jolloin vahingonilo tuntuu oikeutetulta :D