Saturday, May 16, 2020

Oma korona-arkeni

Aika on mennyt taas vauhdilla ja ajatukseni eivät ole siirtyneet itsestään tänne blogin puolelle. Kirjoittamisen aloittaminen on ollut tosi vaikeaa, enkä edes tiedä, onko minulla mitään sanottavaa. Paljon on tapahtunut ja toistaalta ei, ihan peruselämää. Elämän suunta on tuntunut hyvältä, pieniä askelia oikeaan suuntaan.

Oma korona-arkeni on ollut tosi hyvää. Teen siis töitä kotoa käsin ja voisin jatkaakin näin. On mukavaa herätä aamulla myöhemmin, tarttua töihin normaalia aiemmin ja rytmittää päivä oman rytmini mukaan. Jos haluan käydä päivällä kävelyllä, voin tehdä niin. Voin tehdä pidemmän tai lyhyemmän päivän sen mukaan, mitä muuta päivän aikana teen. Työmatkojen väliin jääminen on mukavaa ja tuonut lisää aikaa, jonka olen käyttänyt arkeni rennommaksi tekemiseen. En erityisemmin kaipaa työkavereitakaan, kun osa työstäni on sellaista, että kukaan työpaikallani ei tee saman asian parissa töitä. Melkein ahdistaa jo se hetki, kun töihin joutuu palaamaan. Minulle riittäisi, jos kävisin siellä vaikka vain kerran viikossa.

En ole joutunut arjessa muutenkaan luopumaan juuri mistään. Viihdyn kotona muutenkin ja käyn harvoin erityisemmin missään, joten en ole luopunut paljosta. Kesällä joidenkin kesätapahtumien väliin jääminen voi harmittaa. Suurin ikävä asia on ollut oikeastaan se, että kavereita en ole nähnyt pitkään aikaan ja suunnitelmissa olisi ollut monenlaista kivaa nyt keväälle. Harmi, että ne jäivät ja jäävät väliin, mutta eiköhän niidenkin aika joskus taas koita.

Siihen asti nautin siitä, että saan tehdä asioita oman rytmini mukaan. Otan ilon irti korona-ajan hyvistä puolista, kevään merkeistä, kasvien laittamisesta kesäksi ja ulkoilusta. On ollut hyvä viettää aikaa itsensä kanssa sen sijaan, että hosuu paikasta toiseen pysähtymättä hetkeksikään. Nyt on hyvin huomannut sen, mitä oikeasti kaipaa ja tarvitsee ja mitä ei. Elämä on muuttumassa "omemmaksi", jos mahdollista.

No comments: