Monday, March 25, 2013

Iloa kevättalvesta

Olen nauttinut aurinkoisista kevättalven päivistä. Jotkut sanovat tätä aikaa vielä talveksi, mutta minusta nyt on liian valoisaa, jotta pelkkä sana talvi kuvaisi tilannetta. Kevättalvi on ihan eriasia kuin talvi. Valon lisäksi myös äänimaisema on herännyt: linnut laulavat.

Olen kuullut kovin monesta suusta valitteluja, että "eikö se kevät jo tule", "onpa kylmää", yms. Eipä siinä mitään, valittaa saa, mutta kyllä maaliskuu väkisinkin on vielä talvinen ajankohta. Minä otan sukset kainalooni ja menen jäälle tehdylle ladulle nautiskelemaan sekä auringosta että hiihtämisestä. Tämä on aivan ihanaa aikaa vuodesta. Kylmyyttä torjun vaatteilla. Kyllä se kesä vielä tulee yhtä varmasti kuin aurinko nousee aamuisin. Ei se ole siis tainnut jättää useinkaan tulematta.

Kävin viime viikolla arki-iltanakin hiihtämässä, kun valoa ihanasti riittää. Huomasin, että voimani yläkropassani ovat kasvaneet ihan huomattavasti hiihtämisen myötä: saan tasatyönnöillä työnnettyä jo oikeasti itselleni kunnolla vauhtiakin! Nautinkin omasta voimantuoton tunteesta, minä kun en varsinaisesti ole mitenkään vahvimmasta päästä oleva nainen.

Kaiken tämän nautiskelun ohella olen ihmetellyt vaatekaappini sisältöä. Karsittavaa on ja paljon. Kirjoittelen aiheesta vielä, kunhan saan itseni tsempattua tekemään lisää ja lisää poistoja. Kevät on tuonut vahvan uudistumistarpeen myös vaatekaappiini. Aivan kuin haluaisin kuoriutua uudestaan.

3 comments:

nainen.kuvastimessa said...

Ihanaa kuulla, että nautit tästä kevättalven kauniista ajasta. Nyt on ulkona aurinkopäivinä niin häikäisevän upeaa, siitä saa valtavasti energiaa.

Nautitaan kevättalvesta ja sen riemuista!

Hehkuvainen said...

Minäkin olen huomannut lintujen laulun :). Kun odotan aamulla bussia, kuuntelen ahkeria sirkuttajia ja olo tuntuu heti keväisemmältä. En jaksa kuunnella turhia valituksia säästä (ja annas olla, kyllä se pian vaihtuu valitukseen katupölystä ja hiekoitushiekkojen hitaasta poistumisesta), minusta keli on mitä mainioin!

Nan said...

Nainen.kuvastimessa: nautitaan, ehdottomasti :)


Hehkuvainen: säästä on sikäli hölmöä valittaa, kun siihen ei voi mitenkään vaikuttaa ;) Joskus kyllä hämmästyttää ainainen valitus: vastahan valitettiin talven pitkään jatkuneesta harmaudesta. Nyt tämä kirkkaus ei sitten kelpaakaan? Jos on kirkasta eli aurinkoista, voi olla kylmääkin tähän aikaan vuodesta. Niin se vain on. Nautitaan me nyt kuitenkin tästä ihanasta ajasta :)