Thursday, June 27, 2013

29,5 C eli hellehelvetti

Otsikossa on aamun sisälämpötila. Mittaamiseen on kätevää käyttää digitaalista kuumemittaria, kun se on tosi tarkka ja näyttää jo tuollaisetkin asteet. Muut mittarini ovat lähinnä suuntaa-antavia. Asteista voi päätellä, että jonkinlaista tukaluutta leijuu ilmassa...

...eikä vain leiju, vaan suorastaan velloo joka nurkka täynnä. Olen aivan äärimmäisen ahdistunut ja kuumissani. On niin tukala olla, että ei ikinä. Olen liian kuumissani edes viilentääkseni itseäni, voimat vain menevät, aika kuluu ja odotan ihmettä tapahtuvaksi. Yhtä ja toista tekemistäkin olisi, mutta mikään tekeminen ei vain yksinkertaisesti onnistu.

Olen hiljaa mielessäni tehnyt päätöksen, että tätä hikikoppia (eli kämppää) en enää ensi kesänä katso. Jos minulla ei ole varaa asuntoon, johon saisi läpivedon, yritän löytää edes sellaisen, johon saisi hommattua ilmastointilaitteen. Tähän nykyiseen ei saa poistoputkea muuten kuin tekemällä seinään reiän tai puhaltelemalla kuumuus rappukäytävään ja siitä ei taitaisi naapurit pitää. En vain kestä kuumuutta enää ja tämä tällainen hikikoppi on vain ja ainoastaan ihmisten kidutusta varten. Ei tällaisessa voi elää. Voi antakaa minun muistaa tämä päätökseni vielä siinäkin vaiheessa, kun talvi alkaa kullata kesän muistoja!

4 comments:

Zepa said...

Nan, mulla oli ihan sama ongelma ja ahistus kunnes hankin kaksi tuuletinta yksiöön. Eihän ne kuumaa ilmaa poista, mutta kyllä siinä tuplatuulessa on vaan niiiin paljon helpompi olla. Ja ikkunat kiinni päiväsaikaan ettei lämmin ilma pääse sisään.

Mulla on kesällä aina jotain 30-40 astetta lämmintä. Oikeasti ne tuulettimet auttaa kestämään sen.

Hehkuvainen said...

Murhaa. Uskon vakaasti, että jossain on sinulle sopiva hiukan viileämpi asunto. Täytyy olla.

nainen.kuvastimessa said...

Arvaa, mitä puuhailin noina tämän viikon hellepäivinä? Muutin ja purin tavaroita, siivosin kahta asuntoa, silitin verhoja ja ripustin niitä pikku jakkaralla varvistellen. Ai niin, ja sitä ennen remontoin....=)

Hikikarpaloita vuodatin saavillisen, iltaisin oli uskomattoman nautinnollista ottaa viileä vaahtokylpy. Uuden kodin hyvänä puolena on läpivedon mahdollisuus, helpottaa oloa.

Yritetään kestää helteet, minäkään en niistä välitä. Mukavaa kesää sinulle Nan kuitenkin...=)!

Nan said...

Zepa: minulla on yksi lattiatuuletin ja se on ISO apu. Muuten olisin varmaan maannut jo kaikki helteet tajuttomana keskellä lattiaa. Helteensietokykyni näyttää vain heikkenevän vuosien myötä ja en koe saavani enää riittävää apua tuulettimesta. Sen kanssa pärjää, jos olen liikkumatta paikallani, mutta jos haluan tehdä jotain, lämpöuupumus iskee. Tuulettimen pitäisi olla robotti, joka seuraa joka askelta ;) Ehkä kaksi tuuletinta voisi oikeasti auttaa selvästi enemmän.


Hehkuvainen: rankkaa, joo. No, pitää seurata, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voi olla, että tulee muitakin syitä muuttaa asuntoa.


Nainen.kuvastimessa: huh, muuttaminen helteellä on taatusti tosi rankkaa hommaa, voin kuvitella sen tuoman hien määrän... Toisaalta läpivedon mahdollisuus ja kylpyamme ovat kyllä ihanaa luksusta :) Olen itse asiassa ollut hieman kipeä tämän viikon, eli se ei ole yhtään auttanut tässä helteistä "nauttimisessa". Yritetään kuitenkin kestää ja keksiä askareita, joita helteellä voi hyvin tehdä. Mukavaa kesää sinullekin :)