Monday, April 21, 2014

Aurinkoa ja lämpöä

Aurinko ja lämpö ovat saapuneet. En ole oikein osannut sulattaa asiaa, vaikka kivaa on ollutkin. Lämpö on tuntunut ajoittain jopa liialliselta (nyt jo! Ennätysaikaisin!). Väkisinkin tulee mieleeni, että ehkä en ole kovin lämpöihminen, kun ensimmäiset fiilikset asiasta ovat tukalia ja uh, jotenkin ahdistavia. Hiki on siis jo virannut, muutenkin kuin liikunta-aktiviteettien parissa.

Aurinkokin on yllättänyt, joten aurinkolasit ovat unohtuneet kotiin. En ymmärrä, miten nyt voi olla niin tolkuttoman kirkasta! Ei ole kovinkaan mukavaa, kun paiste "osuu" suoraan johonkin päänsärkyhermoon, joka tykyttää päivästä toiseen. Kyllä, nyt on noin viikon särkenyt päätä ja niskaa joka ikinen päivä, välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Jotenkin tuntuu, että nämä vuodenajanvaihdokset ovat nykyään tosi isoja (itselleni). Miten en ole aiemmin huomannut sitä? Nyt tuntuu jotenkin tosi hämmentävältä koko ajan, kun luonto mullistuu, valo ryntää sisälle ja lämpö puristaa, enkä tiedä edes, mitä laittaa ulos mennessäni päälleni. Iltaisin on toki mukavaa, kun on pimeää ja valoon on hyvä herätä, nukun hyvin ja sopivasti. Tämä vuodenaika sopii nukkumiselle hyvin.

Olen liian vähän käynyt luonnossa kävelyillä, mutta sen verran olen käynyt, että linnut laulavat upeasti. Tämä luonnossa tapahtuva mullistava aika tuntuu mullistavalta itsellenikin. En tiedä, miksi. Ehkä kaipaan sitä, että pääsisin mukaan siihen rytmiin sen sijaan, että istun pääasiassa betonin sisällä.

Pientä positiivista:

  • Saan veronpalautuksia noin 2000 euroa. Hupsista. Tiesin kyllä, että viime vuoden minimaalisista tuloistani meni ihan törkeästi veroa, mutta en viitsinyt tehdä asialle mitään. No, eipä tuo haittaa, onpahan ensi joulukuun ja osittain tammikuunkin toimeentulo ratkaistu.
  • Sain laitettua kolme muovipussillista vaatteita kierrätykseen. Tai pussit odottavat vielä eteisessäni, mutta ovat valmiina!
  • Saint pauliani kukkivat nätisti. Ihania ovat.

6 comments:

Katja - Tässä ja Nyt said...

Ihanaa viikkoa sinulle :)

Nan said...

Kiitos, samoin sinulle :) Tulkoon hyvä viikko :)

Huopalintu said...

Se on totta ettei tässä vuodenaikojen vaihdoksessa ehdi pysyä mukana, lämpö yllätti myös minut ja aurinkolasitkin ovat kadonneet. Toivottavasti olosi paranee, pääkipua on ikävä sietää. Veronpalautuksia on kiva saada, sun summa on kyllä ruhtinaallisen suuri, itse saan pari sataa euroa, kiva lisä sekin. Toivottavasti ehdit nauttia kevään kauneudestakin. Mukavaa viikon jatkoa :)

Nan said...

Huopalintu: kyllä tuo päänsärky joskus ohi menee, vaikka se voi kestääkin. Onneksi särky ei useimmiten ole paha, vaan enemminkin pieni tykytys, joka yltyy ajoittain. Vielä kun tietäisi syyn tuohon... Olen aina ollut sitä mieltä, että pitää varmistaa saavansa veronpalautuksia maksujen sijaan, mutta ehkä vedin viime vuodelta hieman överit :) Toisaalta tulot vaihtelivat tosi paljon ja tulivat eri lähteistä, joten ennakointi oli hankalaa. Kiitos toivotuksista, mukavaa viikon jatkoa sinullekin :)

nainen.kuvastimessa said...

Minäkään en ole lämpöihminen, eilen tuntui liian kuumalta kävellä ulkona. Olen paljon aktiivisempi ja virkeämpi viileällä kelillä. Samoin silmäni häikäistyvät ja vuotavat huikeasta valon määrästä. Mutta onneksi keho tottuu vähän kesää kohti mennessä.

Mukavat veronpalautukset saat, aina tuntuu yhtä mukavalta kun tilille ropsahtaa palautusta...=)

Nan said...

Nainen.kuvastimessa: joo, on kyllä onni, että lämpöönkin sopeutuu jossain määrin. Muuten ajatus kesästä tuntuisi aika tukalalta ja kauhealta :) Hieman viileämmässä mieli ja keho pysyy kyllä vireämpänä.