Sunday, September 17, 2017

Kaipuu metsään

Kaipaan valtavasti metsään. En kuitenkaan mene, koska hirvikärpänen. Viime syksynä kaipuuni syysmetsää kohtaan kasvoi niin suureksi, että menin eräälle reitille kävelemään. Niinhän siinä kävi, että muutama mönkijä hyppäsi mukaani ja sain kaivella otuksia irti minusta. Yöksis. Siedän, monenlaisia verenimijöitä, kuten hyttysiä ja polttiaisia, mutta EN hirvikärpäsiä (enkä punkkeja). Tänä vuonna "tyydyin kohtalooni" ja suuntaan metsään vasta lokakuussa, jolloin toivottavasti (!) hirvikärpäsiä ei enää olisi.

Asun sikäli kivasti, että minulla on jonkinlainen lähimetsä polkuineen. Se on niin "kaupunkimainen", että siellä hirvikärpäsiä ei ole, joten olen joka viikonloppu käynyt siellä poluilla kävelemässä. Sikäli pystyn sanomaan, että syksyinen luonto tuoksuu monenlaiselta, enimmäkseen hyvältä, sekä sisältää paljon kaunista katseltavaa. Kuten kuvan pikkukaverin. Nämä pyrähdykset lisäävät kaipuutani pidemmälle päiväretkelle. Suunnittelen sellaista lokakuulle.


Aika kuluu arkihyörinnässä, harrastuksissa ja kodin perusteellisemmassa puunauksessa. Tämä viikko oli töissä suorastaan varsin hyvä, jotain uutta on tiedossa. Jännityksellä odotan. Olo on ihan hyvä ja jotenkin tasapainoinen. Juuri nyt on hyvä, tässä ja nyt.

4 comments:

Anonymous said...

Uskalla metsään vaan!

Viime vuonna hirvareita oli miljoonia, tänä vuonna vain pari hassua. Oikeasti, koluan metsiä joka päivä hirvien ja kauriiden kulkusijoilla.

Kuukkeli

Nan said...

Kiitos kannustuksesta :D Aion mennä metsään tässä lähimmän parin viikon aikana. Tiedän paikan, jossa on puolukoita, joten toiveikkaana suuntaan ainakin sinne. Saa nähdä. Hyviä metsäretkiä sinulle :)

Anonymous said...

Nan, suuntaa metsään mahd aikaisin aamulla. Hirvarit ovat silloin kylmempään aikaan vähemmän liikkeellä, sillä nyt niitä on liikkeellä enemmän kun on lämpimät kelit. Niitä ei piiloon saa kuin vasta useamman yön pakkanen. Puolukat tosin on kosteita aamulla aikasin kiitos aamukasin. Puolukat jo on kypsiä siun alueella. Jos puolukat on viety niin kilauta.

Kuukkeli

Nan said...

Kiitos vinkistä Kuukkeli :) Tosin en usko, että kykenen kovin aikaisin aamulla lähtemään liikkeelle työviikon jälkeen... valitettavasti. Aamuhetket olisivat niin upeita. En mennyt viikonloppuna etsimään puolukoita, kun oli niin lämmintä. Ajattelin, että olisi mukavampaa mennä, kun on syksyisen raikasta, joten tällä tai ensi viikolla mahdollisesti menen. Odotan sitä innolla :) Ja kiitos, kilautan kyllä, jos näyttää siltä, että joku muu nauttii suunnittelemani puolukkapaikan antimista.