Saturday, January 13, 2018

Mikä siinä huonossa tuurissa on, kun pitää liimautua iholle

Olen harmitellut täällä viime vuoden lopun huonoa tuuriani ja olin optimistisen varma, että tuo huonon tuurin aalto loppuu - pakkohan sen on, ei kai kenellekään voi loputtomasti osua huonoa tuuria?! No, ehkä voi. Huono tuuri on nimittäin jatkunut nyt alkuvuodestakin. Ei sinällään mitään maailmaa mullistavaa ole tapahtunut ja olen pysynyt terveenäkin (vihdoin), mutta paljon pieniä juttuja. Ja sitten yksi iso.

Olen odottanut erästä asiaa suuresti ja jännittänyt, mihin ajankohtaan se osuu. On ollut vain pieni todennäköisyys sille, että se osuu huonoon ajankohtaan ja menee itseltäni ohi. Olin ihan varma, että noin huono tuuri minulla ei voi olla.

No voi. Todellakin tuuri voi olla noin huono ja todennäköisyydet voi nauraa päin naamaa. Tämä kirpaisee siis taas kerran, samoin kuten sairasteleminen jouluna ja moni muu. Aika siloittaa tämänkin, mutta nyt asiaa sulatessa on tuntunut hieman vaikealta. Äh. Äh!

Ihmettelen, miten olen jaksanut ja pystynyt suhtautumaan siten, että "kyllä tämä huonon tuurin aalto menee ohi". Sinänsä positiivista, että odotukseni tulevaisuudesta näyttäisi olevan nykyään enemmän positiivisuuteen kallellaan kuin negatiiviseen, mutta mitenhän jatkossa? Jotenkin tuntuu siltä, että pitäisikö odottaa, että pieleen menee, jotta olisi valmistautunut? Ja kun nuo huonon tuurin jutut ovat olleet yllätyksiä, niin jospa niitä ei tulisi, kun niitä odottaisi? En tiedä muuta kun että tämä putki pitäisi saada jotenkin poikki.

Höhlää kyllä, mutta mietin jopa sitä, että uskallanko lähteä hiihtämään. Entä jos kaadun ja rikon itseni. Outo epävarmuus kaikesta on hiipinyt iholle, entä jos sattuu sitä ja tätä huonoa. Nämä ovat ajatuksia ja pelkoja eivätkä välttämättä toteudu, mutta jokin uskaltaminen asioiden suhteen meinaa jämähtää jäihin.

Pyrin uskaltamaan, vaikka se vaikeaa olisikin. Ja luulen, että mieli alkaa kehitellä "miten asiat voisivat mennä pieleen" -tyyppisiä skenaarioita, ihan vain varmuuden vuoksi ja jos sillä saisi huonoa tuuria karistettua pois. Kummallisia ajatuksia nämä.

2 comments:

Huopalintu said...

Niinhän se on, että huonon tuurin putki luo turvattomuutta. Kumma miten sitä kiinnittää huomiota niihin epäonnisiin asioihin, vaikka kuitenkin suurin osa elämästä menee rutiinilla onnistuen (ei tukehdu leipäpalaan joka päivä, kompastu rappusissa joka kerta, jätä avaimia kotiin joka kerta, nuku pommiin joka aamu jne.). Onnea ensiviikkoon :)

Nan said...

Näinhän se on. Kun tapahtuu pari epäonnista asiaa, alkaa kiinnittää huomiota siihen, että niitä tapahtuu lisää. Lopulta näyttää siltä, että on tapahtunut epäonnistumisten ketju. Välillä näin toki voi ollakin, mutta kyllä siihen väliin mahtuu ihan neutraalia ja positiivistakin. En minäkään rikkonut itseäni hiihtäessä, vaan oli itse asiassa kiva hiihtolenkki :)

Kiitos! Ensi viikko olkoon onnekas. Toivon onnea myös sinulle ensi viikolle :)