Friday, September 03, 2010

Kalenterin hallintaa

Niinhän siinä kävi, että kun syksy koitti, kalenterini täyttyi. Nyt on parin viikon jakso, jolloin on melkein joka ilta jotain menoa ja tiedän, että en jaksa moista. En enää, ehkä nuorempana jaksoinkin. Miten tässä taas kävi näin?

Tällä kertaa olen jämptimpi kuin aiemmin. Aion kylmästi karsia menojani ja tekemisiäni siten, että kokonaisuudesta tulee itselleni mieluisampi ja toimivampi. En jaksa juosta joka ilta jossain (vaikka kyseessä olisikin mieluisa meno), joten en juokse. Sitä paitsi vapaa-ajan askareet ovat aina jossain määrin vapaaehtoisia, vaikka olisikin sitoutunut johonkin. Miten niitä jaksaisi tehdä sitäkään määrää, mitä nyt tekee, jos ei huolehdi omasta jaksamisestaan?

Minä siis priorisoin. Katson kalenteriani ja karsin ylimääräisiltä näyttävät. Sommittelen menojani yhteen, jotta en joudu tekemään montaa reissua samaan suuntaan eri asioiden vuoksi. Jätän jotain epäolennaista tekemättä, jotta varsinainen pääasia onnistuisi. Suunnittelen tekemiseni huolellisemmin. Teen vähemmän, mutta laadukkaammin silloin kun teen. Varaan päiviä, jolloin en tee mitään. Eiköhän tällä reseptillä onnistu.

---
Päivän pieni ilo: Olen viilentänyt asuntoani, välillä vahingossakin (unohdin eilen parvekkeen oven auki koko päiväksi). Se onkin tuntunut yllättävän hyvältä. Illalla on ihanaa kaivautua peittojen alle ja uni tulee helposti, kun ilma on raikas ja peiton alla on lämpö. Sohvalla on mukava lukea huovan alla ihanasti lämmittävää teetä juoden. On mukava pitää pehmeitä ja lämpimiä vaatteita sisällä. Olen katsellut jo kynttilöitänikin, josko tänä viikonloppuna aloittaisi kynttiläkauden...

3 comments:

Hehkuvainen said...

On tärkeää pitää lepopäiviä - myös niistä kivoista menoista. Kyllä tuo melko toimivalta reseptiltä vaikuttaa :). Mää olen avannut jo kynttiläkauden! Ihanaa viikonloppua :).

wind-up toy said...

Käyhän kurkkaamassa blogini, siellä on sinulle jotain pientä. :) Mukavaa viikonloppua!

Nan said...

Hehkuvainen: olen huomannut, että itselleni sopiva elämäntahti on rauhallinen, halusin sitä tai en. Siispä pitää aikataulutaa väljästi. Tosi väljästi, mielellään :) Minäkin avasin kyntiläkauden :) Mukavaa uuden viikon alkua!


Wind-up toy: Iso kiitos ihastuttavasta tunnustuksesta :) Tuntuu kivalta, lämpimältä, arvokkaalta :)