Sunday, December 18, 2011

Päätä kivistää

Ei ole kivaa. Ei ole ollenkaan kivaa. Minulla on ollut nyt muutaman päivän niska ja pää kipeänä. Kun aamulla herään, herää särkykin, ja se mokoma kulkee koko päivän mukanani. Särkylääke ei auta, tosin en ole kokeillut mitään mega-annoksia... vielä.

Heräsin eräänä aamuna siihen, että niskalihakseni olivat tosi jännittyneet. Minun piti todella keskittyä, että sain ne rennoksi - tosin ne jymähti saman tien uudestaan, kun ajattelin jotain muuta. Pääsin kuitenkin sängystä ylös ja tilanne oli suurimman osaa päivää ihan hyvä.

Siitä se kuitenkin paheni. Vetää hermot ihan uskomattoman kireälle, kun tuntee koko ajan särkyä niskassa ja päässä. Särky tekee sen, että tietokoneella ei jaksa istua pitkiä aikoja (pitäisi tehdä opiskelujuttuja) ja lukemiseen on hankala löytää asentoa, jossa niskalihakset eivät tuntuisi olevan ihan kipujumissa (pitäisi lukea tenttiin).

Olen huomannut, että liikunta (erityisesti rankka lihaskuntoharjoittelu) ja hieronta auttavat, mutta juuri nyt poikkeuksellisesti minun pitäisi kulkea siellä ja täällä ja treeniin tai hierontaan ei juuri ole mahdollisuutta (normaalissa arjessa olisi, mutta kun joulu lähestyy). Juuri nyt kun niitä olisi kaivannut. Toivottavasti en menetä hermojani sosiaalisissa tilanteissa, jos tämä vietävän särky ei katoa. Argh.

Ei ole muuten ihan helppoa perustella, että ei ole tehnyt jotain tehtäviä vain sen vuoksi, että päätä on särkenyt x päivää. Päänsärkyhän herättää ajatuksen, että se lähtee särkylääkkeellä. Voi kun lähtisikin. Mikä ihme siinä on, että se ei lähde veks?

On minulla ennenkin ollut tällaisia pätkiä, jolloin jännitysniska särkee, lihakset on kipeät ja särkevät pitkin yläkroppaa. Harvoin se kuitenkaan ihan näin pitkään ja hartaasti on kestänyt ja usein olen ehtinyt paremmin hoitaa sitä.

No, voin ainakin sanoa, että tällainen rasittava niskajumikin voi alentaa arkitekemisten kykyä ja lyhentää pinnan suht minimiin. Vaikka kuinka yrittäisin pinnistellä ja hymyillä. Skarppina oleminen ei ole helppoa, jos hieman huimaa ja tuntuu, että veri ei kierrä päässä.

Pitää taas poistua tietokoneen äärestä, kun näytön tuijottaminen ei tunnu hyvältä.

Kyllä minusta on silti mukavaa odotella jouluakin. Hyvää joulun odotusta!

6 comments:

pelle gudsson said...

Oletko miettinyt, mitä nuo jännitysoireesi tahtovat sinulle kertoa? Mistä tunteista ne ehkä viestivät? Tämä tuli vaan mieleen.

Hyvää joulua!

Anonymous said...

Kiitos mielenkiintoisesta ja aitoudellaan ajatuksia herättävästä blogistasi! Olen löytänyt paljon samaa ajatuksistamme ja on kiva huomata, että ihan samanlaisia pohdintoja on muillakin. Toivottavasti kivut hellittävät jouluksi! Lämmintä joulumieltä ja mitä parhainta uutta vuotta!

t. vakilukija

PS. Olisiko sittenkin mahdollista, että ehtisit antamaan itsellesi joululahjaksi aikaa sinne hierontaan, jos vaikka se auttaisi - kurjalta tuntuu ajatus, että joulunakin olisi kovat kivut tai että sosiaaliset tilanteet on niiden takia tuskaa :( Tsemppiä ja parempia vointeja!!!

AAMU said...

Kokeile lämpöä, vaikka joulusaunaa, rentouttaa.

Nan said...

Pelle G: erittäin hyvä huomio, kyllähän nuo jännitysoireet jostain johtuvat! Asiaa pohdittuani olen huomannut itsessäni monenkinlaisia tunteita sekä stressiä... Hyvää joulua sinullekin!Vakilukija: Kiitos kivasta palautteestasi :) Monesti tuntuu siltä, että ajatuksineen olisi ihan yksin, mutta eihän se niin ole, ei minun pohdintani niin ainutlaatuisia ole :P

Särkyni ovat hieman jo hellittäneet ja toivonkin, että takaisin eivät tulisi. Liikkua olen ehtinyt ja sen myötä olen venytellytkin. Toivottavasti tämä riittää. Yritän ainakin varoa sellaista tekemistä, mikä voisi jymähdyttää niskan uudelleen. Kiitos toivotuksista, ihanaa joulua sinulle ja hyvää uutta vuotta!Aamu: joo, aion kokeilla myös saunaa ja tokihan jouluunkin kuuluu saunominen.

Anonymous said...

Hei,

Hanki täsmälääkkeet tuohon päänsärkyysi, tavallisia särkylääkkeitä ei pitäisi syödä jatkuvalla syötöllä - niistä voi seurata lisäongelmia vatsaan.

Hyvää joulua!

t. Maria

Nan said...

Maria: en itse asiassa juurikaan popsi lääkkeitä näihin niskasta/lihaksista johtuviin särkyihin, kun ne eivät auta. Eli on särky millainen tahansa, sinnittelen. Toistaiseksi se on onnistunut ihan hyvin, kun eivät nämä ole kovin pitkään kestäneet kerrallaan. Katsotaan, miten sitten jatkossa. (Pahin särky on nyt mennyt ohi, mutta niska on vielä jumissa. Toivon, että tuokin menisi pian ohi.)

Hyvää joulua sinullekin! :)