Friday, December 02, 2011

Kaamosväsy

Pimeys on nyt iskenyt minuunkin. Päivisin ulkoilu on auttanut, mutta siitä huolimatta keho tuntuu "käsittävän", että on pimeää, siis aidosti pimeää, kun ei luntakaan ole juuri näkynyt. Aamuisin on pimeää tai ainakin hämärää ja pimeys laskeutuu iltapäivällä pian uudestaan.

Aamuheräämiset ovat muuttuneet vaikeiksi. Vaikka minun ei tarvitsekaan herätä aikaisin kuin silloin tällöin ja ne aikaisetkin ovat kello 8, siitä huolimatta herääminen on suorastaan tuskallista. Silmät eivät millään tahdo aueta ja keho on oivaltanut, että sarastuslampun valo ei ole sama asia kuin luonnon valo.

Unen määrä on lisääntynyt selvästi. Iltaisin väsyttää aikaisin ja aamuisin tunnen itseni edes hivenen pirteämmäksi vasta siinä vaiheessa, kun päivä sarastaa (eli myöhään).

On jotenkin luonnoton olo, jos niin voi sanoa. Pitäisi olla lunta, jotta tuntuisi "oikealta". Kaipaan pakkasen nipistystä nenänpäässäni, lumen puhtautta ja raikkautta. Luultavasti minua ei väsyttäisi näin makoisasti, jos talvi olisi nyt "oikea". No, onnea on se, että voin kunnioittaa kehoni tuntemuksia ja elää niiden mukaan.

Pirteyttä kaikille kaamosväsyneille!

2 comments:

Hehkuvainen said...

Käytkö koskaan aamusuihkussa? Monet ovat valmiita vannomaan, että se jos mikä herättää ihmisen. Mene ja tiedä, mutta ainakin "hörhöpuolella" tähän on selityskin: veden kautta tehty herääminen (eli sängystä suoraan suihkuun ja vasta sitten liikenteeseen) vastaa syntymää ja on siksi "käynnistävä" kokemus. Sen ainakin tiedän, että kaikki ne ihmiset, joiden tiedän harrastavan aamu-uintia, ovat suorastaan ärsyttävän pirteitä - aina! :D

Joskus väsymys on mielentila, joskus ei taas auta vaikka mitenkä yrittäisi olla pirteä. Ihanaa, että voit kuunnella ja noudattaa kehosi tarpeita :).

Oikein ihanaa viikonloppua, toivottavasti saamme pian lunta!

Nan said...

Hehkuvainen: en käy juuri koskaan aamusuihkussa, koska palelen (erityisesti talviaamuisin) aivan tolkuttomasti. Ajatus siitä, että suihkun jälkeen olisin vielä enemmän jäässä JA olisin aamuäreä JA väsynyt ei oikein houkuttele :P Tuo selitys "syntymästä" tosin kuulostaa kyllä ihan loogiselta.

Olen myös joskus tuntenut aamu-uintia harrastavia ihmisiä ja täytyy kyllä sanoa, että he ovat suorastaan arsyttävän aamuvirkkuja ja uinnin jälkeen vielä pirteämpiä :D Kateeksi käy.

Joskus väsymys on tosiaan mielentila. Nyt kun olen nukkunut yöunia kuin karhu talvipesässään, oloni on tosi levännyt ja hyvä. Kaamoskin näyttää nyt valoisammalta!