Monday, July 08, 2013

Pari paitaa ja koukkuja

Ilahduin löytäessäni uusia paitoja. En oikeastaan ollut edes etsimässä mitään, vaan olin ihan päiväkävelyllä, mutta niinhän ne parhaat löydöt yleensä vastaan tulevatkin eli yllättäen. Poikkesin kahdessa kaupassa (toinen kirppari) ja löysin peräti kolme paitaa 23 eurolla. Kaikki paidat ovat merkkipaitoja (kaksi uutta, yksi käytetty), vaikka en sellaisten perässä juoksekaan. Laatu on kuitenkin hyvä, värit minulle sopivia ja mallit istuvia. Kiva.

Olen etsinyt nyt jonkin aikaa peruspaitoja (lyhyillä ja pitkillä hihoilla) itselleni korvaamaan vanhoja, jo aikansa eläneitä paitojani. Vanhojen paitojeni yksi suurimmista ongelmista on se, että ne on hankittu aikana, jolloin lyhyet paidat olivat muotia. Nyt olen ärsyyntynyt siihen, että paidat nousevat vyötärölle ja helmaa saa olla nykimässä alas. Muutenkin osa paidoista ei istu minulle enää (jos ovat koskaan sitä tehneetkään). Nyt pitäisi enää ryhdistäytyä vaateinventaarioni suhteen ja poistaa osa vanhoista paidoista.

Löysin lisäksi hyviä, isoja S-koukkuja, jollaisia olen etsinyt jo pitkään. Ostin heti pari pakettia. Tuollaiset koukut ovat tosi käteviä verkkoseinäisessä varastossa, jossa tavaroita saa ripusteltua S-koukkujen avulla seinille. Naapurinikin pitävät noita kätevinä siitä päätellen, että omia koukkujani on siirtynyt heidän varastoihinsa, heidän tavaroidensa säilytykseen. Kyllä, molemmat varastonaapurini ovat ottaneet koukkujani niiden ollessa hetken tyhjillään. Esimerkiksi rinkkani roikkui isossa koukussa ja kerran, kun olin reissussa, koukku oli kadonnut varastostani naapurin puolelle. Outo juttu. En minä ottaisi naapurini koukkuja. Nyt minulla on kuitenkin noita koukkuja niin paljon, että taatusti riittävät minulle joksikin aikaa. Pitäisiköhän kirjoittaa noihin nimeni ;)

Shoppailu harvemmin piristää minua, mutta jos löydän jotain todella hyvää ja tarpeeseen tulevaa, ilahdun aidosti. On mukavaa saada ratkaistua ongelmia hyvillä tuotteilla ja saada järjestystä. Elämän pieniä iloja :)

9 comments:

Hehkuvainen said...

Oho, kommentti katosi jonnekin... :/

Hyi mitä koukkuvarkaita! >:( Ehdottomasti laitat jonkin tunnisteen uusiin koukkuihisi, etteivät nekin lähde varkaiden matkaan!

Zepa said...

Kyl se näin on: pikkasen jotain uutta ja paljon hyvää järjestystä pitää naisen iloisena ;-)

Nan said...

Hehkuvainen: sinälläänhän nuo koukut eivät ole erityisen kalliita, mutta niiden katoaminen on harmittanut siksi, että niitä on niin vaikea löytää. Olen kierrellyt monia kauppoja näkemättä niitä missään. Pitää laittaa jokin pieni merkki noihin uusiin ;)


Zepa: aamen. Näin todellakin on :)

Anonymous said...

Ei ole totta, tässä postauksessa sanoit juuri sen mitä tuossa aiemmassa kommentissani kerroin... Ehkä olisi mun kannattanut lukea ensin uudemmatkin postaukset :9 No, tulipa nyt sitten tuplasti todettua, että usein löytää parhaiten kun ei edes etsi :) Kiva kun löysit hyvät puserot :) Kirppikseltä tosiaan tehdä loistavia Löytöjä, ja niisä varmaan parasta on se, ettei etukäteen voi tietää mitä ehkä sattuu löytämään. ja kun löytyy jotain sopivaa ja ihanaa, tuntee olevansa tosi onnekas :)
Samalla suurkiitos todella hyvästä koukkuvinkistä!!! Olen tuskaillut oman häkkivarastoni pursuavaa tavaramäärää ja en ole koskaan tullut ajatelleeksi, että koukut ratkaisevat ehkä jopa ison osan ongelmastani! Nyt kun tämän tiedän, voin vain ihmetellä, miksen ole asiaa tullut ajatelleeksi. Mutta näin tämä menee, me ihmiset tarvitsemme ja voimme auttaa toisiamme, myös varaston järkeistämisessä :) Tämä oli mulle ehkä tämän vuosisadan tähän mennessä paras tilaratkaisuvinkki - kiitos!!! :) Mistä niitä koukkuja muuten saa, oliko joku sellainen liikeketju, jonka nimen voisit mainita paljastamatta asuinpaikkaasi?

Nan said...

Anonyymi: juu, ajattelin kirjata tänne myös tällaisia pieniä iloja :) Harvoin tuollaisia löytöjä vastaan tulee, mutta ovatpahan sitten sitäkin enemmän ilahduttavia.

Ostin koukkuja pienen paikkakunnan ei-ketjuliikkeestä. Noita voi periaatteessa löytää mistä tahansa, missä myydään pientä tilpehööriä sisustukseen, kuten seinäkoukkuja, nauloja... Tuo paikka, jossa kävin, on sellainen halpahallityyppinen paikka, jossa myydään vähän kaikenlaista. Nuo koukut ovat isoja, 11 cm pitkiä. Olen ostanut pienempiäkin, mutta ne eivät sopineet yhtä hyvin varastoni verkkoseinän rei'istä. Noihin saa kätevästi ripustettua yhtä ja toista, kuten takkeja, kenkiä, koreja, pyörän kumeja, rinkkoja ja muita laukkuja yms.

Anonymous said...

Hei pitkästä aikaa!
Onpa outoa, että joku viitsii varastaa koukkuja toisen säilytyskomerosta :/ Mitä jos kiinnittäisit ne rautalangalla / nippusiteellä siihen kanaverkkoon, niin eivät ainakaan niin helposti lähde naapurin puolelle siitä.
Itse kiinnitytin sellaisia isompia koukkuja komeron yläkarmeihin, niihin kestää ripustaa parvekekalusteet talveksi ym. ym.
T. Maria

Nan said...

Maria: hei, mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa :) Olen ajatellut, että en jätä koukkuja enää tyhjinä verkkoseinään roikkumaan, jos ne siten eivät siirtyisi naapurin puolelle. Säilytysratkaisuja on varmasti paljonkin, mutta en tiedä, miksi en ole tullut ajatelleeksi niitä aiemmin. Kaikenlaiset koukut, hyllyt yms. ovat tosi käteviä. Aion joskus hankkia johonkin tulevaan varastoon jonkinlaisen hyllyn. Sille olisi käyttöä.

Anonymous said...

Kiitos Nan koukkukauppavinkistä, mieleen tuleekin heti oman asuinpaikkakunnan tuollainen halpakauppa, josta voi löytää ihan mitä vain, ehkä niitä koukkujakin :) Ai miten ihanaa ajatellakin, että varastoon mahtuisi tulevaisuudessa astumaan sisälle nostamatta tavaroita käytävälle :D Kyllä voi ihminen tulla onnelliseksi ajatellessaan säilytysratkaisuja ;D

Nan said...

Anonyymi: minulle järjestely ja järjestyksen ja siisteyden aikaansaaminen eli myös säilytysratkaisut tuottavat suurta nautintoa :D Vastaavasti sekasotku tuo tunteen, että jotain pitäisi tehdä... ja se häiritsee.