Wednesday, August 21, 2013

Uusi kirjahylly

Ostin uuden kirjahyllyn. Kyllä, minä joka välttelen shoppailua parhaani mukaan. Inhosin vanhoja hyllyjäni ja halusin niiden tilalle jotain nätimpää ja käytännöllisempää ja sellaista myös sain. Minusta on tärkeää, että on itseään miellyttävien asioiden ympäröimänä niin paljon kuin se on mahdollista, monessakin asiassa.

Olen katsellut uutta hyllyäni hämmentyneenä. Se on aivan eri maailmasta kuin muut huonekaluni, mutta se oli oikeastaan tarkoituskin. Jos en pidä vanhasta tyylistäni, en näe mitään syytä jatkaa sen ylläpitämistä enää, vaan vaihtukoon osa kerrallaan. Kuka on lisäksi sanonut, että kaikkien huonekalujen pitäisi olla samaa sarjaa tai edes saman värisiä? Minä hyppäsin kerta heitolla vaaleasta tummaan ja näky miellyttää silmääni. Tummaa taustaa vasten kirjat ja muut tavarat näyttävät asettuvan siististi paikoilleen, toki hyllyni kaapinovet myös peittävät sisältöä. On ihanaa, että kirjahyllyni on vuosien jälkeen vihdoin siisti ja kiva katsella. Ihmeellistä on myös se, että kirjahyllyssäni on nyt myös tilaa!

Hyllyn saapumisen jälkeen kämppäni on ollut hyrskyn myrskyn. Levitin vanhojen hyllyjeni sisällön pitkin lattiaa ja hiljalleen kävin tavaroita läpi. Järjesteleminen on ollut mukavaa: olen suodattanut kaikesta rojusta itselleni oikeasti tärkeät ja kiinnostavat kirjat ja tavarat ja asetellut ne uuteen hyllyyni. Kirjoja poistui muovipussillinen ja muuta rojua varmasti vähintään yhtä paljon. Tokihan olisin voinut siivota vanhan hyllyni jo aikoja sitten, mutta tämä tavaroiden siirto vanhasta uuteen teki karsimisesta paljon helpompaa. Monen kirjan kohdalla minusta vain tuntui, että tämän kirjan paikka ei ole uudessa hyllyssäni. Vanha kirjahyllyni jotenkin jumitti minut vain katselemaan kaaosta. Nyt minusta tuntuu, että jotain on oikeasti jopa muuttunut!

Kirjahyllyn myötä muutakin tavaraa on matkannut uusille paikoilleen. Järjesteleminen ikään kuin levisi käsistä ja ihanan moni vaelteleva tavara on löytänyt paikkansa. Olen nyt aika lähellä sitä tilannetta, että kaikilla tavaroilla on paikkansa ja että lattia on tyhjä irtotavaroista. Tyhjä lattia taas innostaa siivoamaan useammin ja siisteys taas itselläni vaikuttaa hyvinvointiini. Olen oikein tyytyväinen, järjestys tekee naisen iloiseksi ;)

7 comments:

Hehkuvainen said...

Onpa hienoa että löysit sopivan ja silmää miellyttävän hyllyn! :) Eikä sille mitään mahda että sisustaminen on usein pitkä ja muuttuva prosessi, harva voi vetää koko kalustoa kerralla uusiksi (eikä se olisi ehkä järkevääkään). Pikkuhiljaa, huonekalu kerrallaan, on siirryttävä vanhasta uuteen.

Zepa said...

Mahtavaa - kun järjesteleminen karkaa käsistä, silloin tulee paljon hyvää jälkeä!

Nan said...

Hehkuvainen: Minusta on ihan mukavaa, että sisustaminen on hidas prosessi. Näin kotiinsa voi hiljalleen löytää mieluisia juttuja. Vanhat huonekaluni ovatkin juuri sellaisia kerralla kirpparilta tai muuten halvalla hommattuja, ensimmäiseen kotiin sopivia, "kunhan jotain" huonekaluja. Ihanaa päästä niistä eroon.


Zepa: joo, minulla järjesteleminen näyttäisi karkaavan käsistä aika useinkin. Jälki on aina hyvää, tulee myös hyvä mieli.

Joku said...

Onnittelut! Se tunne.

Nan said...

Joku: kiitos :)

Anonymous said...

Onnittelut onnistuneesta hankinnasta ja hienoa, että juuri oikeat tavarat löysivät tiensä hyllyyn. Hienosti kuvasit sitä, miten uuden myötä näkee paremmin myös sen,mistä vanhasta on aika jo luopua. Oletpa tehnyt hienoa työtä, kun tämä oli kuitenkin pidempi projekti ja odotit niin kauan, että 'se oikea' hylly tuli vastaan. Ja vimpan päälle sitten uusi hylly arvoiseensa käyttöön, eikä niin että siirtäisi vain vanhat kasat siihen. Harrastan itsekin tuollaista 'siivoilua' aika ajoin ja se tosiaan joskus tuppaa leviämään käsistä, mutta se kummasti järjestää sekä kotia että ajatuksia :) Oikein ihanaa syksyn alkua sinulle ja kiitos jälleen kivoista postauksista. Niin ja täällä toinen, joka on antanut itselleen luvan tehdä tärkeän tuntuisia pieniäkin asioita ja nyt sitten on aika tarttua tiiviimmin opiskeluun. Mutta tärkeintä on se, että sisin kertoo, että näin oli hyvä ja oikein tehdä. Opiskelu on ihmistä eikä ihminen opiskelua varten :)

Nan said...

Anonyymi: kiitos kommentistasi ja onnitteluista :) Tuntui tosiaan väärältä siirtää joitakin tavaroita uuteen hyllyyn. Uusi siis voi myös auttaa raivaamisessa ja toisaalta myös tunneasiat voivat auttaa järjestelemisessäkin. Kyllä tuollainen järjestely piristää sekä kotia että ajatuksia :) Olen nyt laittanut kotia hieman muutenkin ja se on tosi ilahduttavaa. Oma kättensä jälki on niin hyvän näköinen ;) Hyvää syksyn jatkoa sinullakin ja iloa opiskeluun! Ja kyllä, opiskelu on ihmistä varten :)