Friday, September 06, 2013

Siirtymä kesästä syksyyn, lomasta arkeen

Viime päivät ovat olleet kiireisiä. Olen säntäillyt (eli pyöräillyt) paikasta toiseen, hoitanyt välttämättömiä asioita, aloittanut opiskelut, lukenut tenttiin, pakastanut puolukoita, siivonnut reissun myötä räjähtänyttä kämppää, pessyt peittoja ja tyynyjä (normaali alkusyksyn askare hikisen kesän jälkeen) ja laittanut ruokaa kasvimaan antimista (kesäkurpitsaruokia siis). Puuhastelu on ollut enimmäkseen mukavaa, mutta täytyy myöntää, että hieman hengästyttää! Tämä muistuttaa rytmin muuttamisen pakollisuudesta, aherruksen alkamisesta ja loman loppumisesta. Vaikka tuossa on surumielinen sävähdys, ei tämä kokonaan mielestäni synkkää ole. Nautin syksystä.

Tämä syksy on erilainen kuin moni aiempi: tulevaisuuteni on täysin auki. Työrintamalla näyttää hiljaiselta ja lama luultavasti pitää sen sellaisena. Opiskelu pitää arjen täyteisenä, mutta siinäkin olen siirtymässä loppusuoralle. Harrastuksetkin laitoin kokonaan uusiksi. Vapaus ja päätösvalta oman elämän suhteen hullaannuttaa, mutta toisaalta olen ihmeissäni tulevasta: mitähän ihmettä alkaisin tämän syksyn jälkeen tehdä? Yritän pitää mielen rauhallisena turhista huolista ja antaa tilaa uudelle. Olen valmis siirtymään tekemään jotain uutta, olen valmis. Uusi, olet tervetullut! Voi, kunpa löytäisin ihan itse itselleni sopivan jutun, jota voisin alkaa tehdä. Saa minulle tosin tarjotakin kivoja projekteja ja muita hommia ;)

Nyt ryntään taas erilaisiin askareisiin. Ajatukset pysyvät kurissa, kun tekemistä piisaa. Kaunista syksyn jatkoa! :)

4 comments:

Anonymous said...

Hei! Mitä alaa opiskeletkaan ja millaisia töitä haluaisit löytää?

Mukavaa viikonloppua!

Liinukka

Nan said...

Liinukka: en ole tuonut blogissani esille koulutustani ja ammattiani. Sikäli töiden kaipailu tätä kautta on ehkä hieman hassua ;) Sen voisin kuitenkin sanoa, että koulutukseni (korkeakoulututkinto) ei tähtää suoraan mihinkään tiettyyn työhön tai ammattiin (eli ei ole mikään sellainen kuin vaikka sairaanhoitaja). Se ennemminkin antaa valmiuksia erilaisiin töihin. Toisaalta oma alani ei ole varsinaisesti sydämen asia minulle, todellakaan, mutta kyllä silläkin alueella voi olla kivoja töitä. Olen varsin avoin erilaisille töille. Lähinnä kaipaan töitä, johon sopisin ja joka sopisi minulle. Olisi mukavaa, jos työlläni olisi jotain merkitystä.

Mukavaa viikonloppua sinullekin! :)

Anonymous said...

Hei Nan,

ihanassa vaiheessa olet elämässä, moni olisi tuosta todella kateellinen :) Olin vastaavasti itsekin hieman aiemmin - ja olin päätynyt siihen laillasi omien ratkaisujeni myötä. Olen tällä muutosten matkalla huomannut, että tulevaisuus aukeaa näkymä kerrallaan ja ihan uskomattomia kultakimpaleita voi odottaa sen seuraavan mutkan takana, kun ei itse kiirehdi liikaa. Siis kun antaa itselleen sen ajan, minkä itse tarvitsee. No itsellä kävi lopulta niin, että sain niin hyvän työtarjouksen, että siirryin eteenpäin vaikka olisin voinut vielä jonkin aikaa 'antaa itselleni aikaa'. Mutta joskus pitää vaan tarttua tilaisuuteen ja luottaa siihen, että sekin voi olla ihan hyvä juttu. Sun koulutus kuulostaa hyvältä, sillä voit siitä varmasti luonnostella erilaisia suuntia itsellesi. Ei kun rohkeasti katse sinne vielä sumuiseen horisonttiin ja mieli avoimena eteenpäin, juuri niin kuin jo teetkin. Kuulostat tosi 'hyvältä tyypiltä', ja niitähän työnantajat etsivät. Sinulle on ajatusten syvyyttä ja loistava analysointikyky. Niille on käyttöä varmasti myös työelämässä! Lycka till!!!

Nan said...

Anonyymi: kiitos ihanan kannustavasta kommentistasi :) Siitä tuli tosi hyvä mieli. Täytyy nimittäin tunnustaa, että tämä synkkä taloustilanne ja työttömyyden kasvaminen ovat herätelleet minua siihen mahdollisuuteen, että putoan työmarkkinoilta. Tosiasiahan kuitenkin on, että kaikille "ei ole sijaa", vaikka tietysti pitäisi olla.

Olen pitänyt tämän tyyppistä koulutusta ennemminkin tienä työttömyyteen kuin mahdollisuuksien aittana. On nimittäin aika haastavaa löytää se oma juttu, kun mahdollisten työtehtävien laajuus on aika iso. Toisaalta tällainen tutkinto korostaa erityisesti oikeanlaista työkokemusta: sitä pitäisi olla ja paljon. On haastavaa löytää töitä, josta ei varsinaisesti ole työkokemusta.

Mukava lukea kokemuksestasi. Onnittelut myös työtarjouksesta, sellaisia varmaankin aika harva saa :) Tällainen aika on tosiaan omalla tavallaan tosi arvokasta. On mukava katsella horisonttiin ja kuvitella sinne erilaisia vaihtoehtoja. Pyrin luomaan muutosta myös ihan ajattelemalla sitä, eli ikään kuin toteuttamaan muutos ensin ajatuksissa ja luottamaan siihen, että se sitten voisi tulla oikeastikin vastaan.

Kiitos tosiaan kannustuksestasi. Ei muuta kuin selkä pystyyn ja kohti tulevaa :) Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!