Tuesday, November 19, 2013

Harrastuksiin tympääntyminen

Olen käynyt nyt syksyllä kaksi kertaa viikossa kahdessa eri ryhmäharrastuksessa. Toinen niistä on aiemmista vuosista tuttu ja toinen uusi asia. Aiemmin kirjoitin siitä, että jätin erään vanhan harrastukseni ja niin todella olen tehnyt - nämä kaksi harrastusta tulivat sen tilalle. Arvelin, että en välttämättä kaipaisi enää ryhmäharrastuksia, mutta ikään kuin velvollisuudesta (?) ja vanhasta tottumuksesta päädyin kuitenkin kahteen eri tekemiseen. Alkuun oli tosi mukava muistella vanhaa harrastusta ja pyrkiä sisälle uuteen, mutta täytyy myöntää, että nyt tympii.

Kumpikin näistä harrastuksista sijaitsee paikoissa, joihin täytyy varta vasten lähteä. Erityisesti toinen (uusi) on paikassa, johon minulla ei ole koskaan mitään muuta asiaa ja josta en pidä. Valmistautuminen lähtemään, reissaaminen, harrastus, takaisin reissaaminen ja palautuminen reissusta vievät pahimmillaan kolme tuntia. Se on paljon aikaa verrattuna siihen, että lähtisin lenkille tai joogaisin kotona. Lisäksi vielä maksan noista harrastuksista. Onko ne todella kaiken tuon vaivan ja rahan arvoisia? No, ihan kivoja ne ovat, mutta täytyy myöntää, että mieluummin teen arkiaskareita kotona ja käyn lenkillä.

Noista harrastuksista putoaa pois siis ainakin uusi. Vanhasta en vielä tiedä, kun se sijaitsee hieman paremmassa paikassa ja on varsin mukavaa. Hintakin on kohtuullinen. Toisaalta tosiasia on sekin, että en tunne kaipaavani kumpaakaan harrastusta ainakaan noissa muodoissa tai ylipäätään mitään ryhmäharrastusta. Jos ne sijaitsisivat naapurissa, kävisin niissä mielelläni.

Oikeastaan kaipaisin tiiviskursseja, joilla voisi opetella uusia asioita. Olisi mukavaa opetella erilaisia joogamuotoja, tansseja, taijia, kuntonyrkkeilyä yms. ja jatkaa mieluisten harrastusten harjoittelua lähinnä kotona. Mielenkiintoista on se, että vielä muutama vuosi sitten en olisi saanut itsestäni irti kotona "jumppaamista", mutta nyt se kiehtoo reippaasti enemmän kuin johonkin lähteminen. Näin ne mieltymykset muuttuvat.

Noissa ryhmäharrastuksissa minua kiehtoo oikeastaan vain itseni haastaminen ja uuden oppiminen. Se on asia, jota todella kaipaan. En nyt vain tiedä, miten jatkossa täytän tuon "tarpeen" siten, että minun ei tarvitsisi kulkea paikasta toiseen vähällä motivaatiolla ja paljon aikaa kuluttaen.

5 comments:

between said...

Totta, harrastusmahdollisuudet pitäisi olla sen verran lähellä, ettei niihin lähteminen tuntuisi työläältä eikä niihin kuluisi liikaa aikaa. Etenkin tällaiseen pimeään aikaan pitkät automatkat alkavat vähitellen tympiä.

Zepa said...

Mä en varmaan ikinä jaksaisi lähteä erikseen jumppiin, kotona teen sen mitä teen... okei kävin joogassa ehkä parina vuonna silleen että se oli työpaikan vieressä ja pääsin sinne suoraan duunin jälkeen. Mut muuten, kotona.

Nan said...

Between: niinpä. Vaikka harrastus itsessään olisi mukavaa, arjen puristuksessa on raskasta käyttää kovin paljon aikaa sellaiseen.


Zepa: Järkipäätös. Minäkin kävin yhdessä työpaikassa työajan yhteydessä yhdessä liikuntaryhmässä. Se oli kivaa ja helppoa. Taidan keskittyä itsekin jatkossa lähinnä kotona tekemiseen.

Anonymous said...

Mä joogaan melko kurinalaisesti käyttäen hyväksi youtuben jooga-videoita. Siellä niitä on satoja ellei tuhansia.
Satunnaisesti käyn Hesassa käydessäni joogatunneilla, jotta voin tarkistaa, etten tee juttui ihan pieleen...
Meikäläinen on kans huono meneen mihinkään sännölliseen harrastukseen.

Nan said...

Katisar: ahaa, youtube-videot! Kiitos vinkistä. Niiden avullahan voisi tosiaan saada joogaan lisävinkkejä. Joogan kanssa on tosiaan se, että sitä tekee mielellään oikein. Siksi olisi hyvä käydä joskus tunnilla, mutta kun en ole enää viitsinyt...