Wednesday, April 01, 2015

Laskuvirhe

Olen tehnyt laskuvirheen omaksi edukseni. Olen laskenut (muka) tarkkaan tukikuukausiani ja paljonko minun pitää tehdä opiskeluhommia rahaa saadakseni. Olen pyrkinyt etenemään suunnitelmani mukaan, mutta joutunut toteamaan, että en ehdi enkä jaksa tehdä niin paljon kuin pitäisi. Tästä syystä olen perunut tukikuukausia, eli ilman tuloja on tovi mentävä.

Maanantaina eräässä tilaisuudessa istuessani minulla kuitenkin välähti. Numerot ilmestyivät silmieni eteen ja niissä oli mielestäni jotain väärää: näin ei voi olla! Onko? Tajusin, että olen laskenut lopputyölle vähemmän opintopisteitä kuin mitä siitä oikeasti saa! Tarkistin asian vielä kotona ja todellakin: olen laskenut opintopisteitä ihan väärin. Tämä tarkoittaa sitä, että voin kuitata lopputyöllä tukia enemmän kuin olin ajatellut! Toisin sanoen tämän laskuvirheen seurauksena saan hieman enemmän rahaa ja minun täytyy tehdä vähemmän hommia. Siis voiko olla todellista?!

Tämän oivalluksen myötä minua sekä nauratti että hieman itkettikin. Viime aikoina on vastustanut ihan pienissäkin asioissa omituisen paljon, joten tämä oivallukseni tuntui suorastaan joltain pelastusrenkaalta. Stressi hupeni ja sain tunteen, että selviän loppukeväästä riittävän hyvin. Mikä helpotus :)

4 comments:

between said...

Olipa mukava oivallus. Opiskelijan elämä on maailman sivu ollut tiukkaa ja rahatonta. Milloinkahan siihen tulisi muutos?

Nan said...

Uskoisin, että muutosta ei ole näköpiirissä. Eiköhän se tätä samaa tule olemaan jatkossakin. Kyllähän tuo nuorena vielä menee, mutta näin vanhempana menojakin on ihan erilailla kuin nuorena, joten saatu tuki on lähinnä naurettava - ei sillä elä. Onneksi tämä on väliaikaista, en pystyisi pitkään elämään tällaisilla tuilla.

Anonymous said...

Kun on loppututkinto ja paluu takaisin töihin, niin ei ainakaan ole koulutuksesta kiinni onnistuminen. Toivottavasti näkyy myös työtilaisuuksissa ja palkassa.
Mathilda

Nan said...

Mathilda: toivottavasti. Näyttää tilanne nykyään vain siltä, että koulutus ei välttämättä auta. Oma alakin on sellainen, että työvoimaa on tarjolla taatusti riittävästi. Tulevaisuus näyttää siis epävarmalta. Toivon kuitenkin parasta.