Monday, June 01, 2015

Taimet ovat kasvaneet

Parvekkeellani viheriöi erilaisissa kylvöastioissa:


Kasvamassa on mm. kesäkurpitsaa, auringonkukkaa, ruohosipulia, lehtikaalta, yrttejä, chiliä ja kurkkua. Iso osa taimista menee kasvimaalle ja osa jää parvekkeelle. Nyt alkaa vaihe, jossa taimet pitäisi viedä kasvimaalle tai siirtää lopullisiin ruukkuihinsa. Olen sisustanut parveketta hankkimalla sinne hyllykön, johon pieniä taimia mahtuu mukavasti, eli ainakin yrttejä ja chiliä. Lisäksi pitäisi saada sovitettua köynnöstäviä kasveja sisältävä parvekelaatikko johonkin. Luulen, että lopputuloksesta tulee kiva :)

Olen vienyt jo jotain taimia kasvimaalle tuulen armoille. Harmi, kun tuulee, ei tekisi mieli viedä enempää taimia riepoteltavaksi, mutta ne ovat venyneet jo kovin isoiksi ruukuissa elelijöiksi. Luulin, että sää olisi ollut otollinen kasvimaapuuhastelulle, mutta täytyy nyt odotella ainakin tämä päivä. Tuulta on tosin ennustettu tulevillekin päiville... No, nyt on kuitenkin kesä ja se on mukavaa :)

4 comments:

between said...

Niin, tänäänkin tuulee ja eilen tuuli ja varmaan myös huomenna tuulee. Ja tänään myös sataa. Vaan ei anneta sen häiritä. Kyllä sinäkin ne taimet vielä sinne kasvimaalle saat.

Nan said...

Kyllä tässä vielä ehtii hyvin. Toki erityisesti kesäkurpitsan taimet ovat jo melkein liian isoja, mutta ei auta, pitää istuttaa ne tässä jonain päivänä. Kaipa tuo sää tuosta joskus kohenee. En pidä tuulisesta säästä yhtään, sadekin menee. Iloa puutarhaan sinulle :)

Hehkuvainen said...

Eilen tuuli niin että meinasi irrota tukka päästä! Tänäänkin viuhui, mutta sentään hiukan vähemmän. Kauniisti vihertää, kyllä tuosta kasvustosta on varmasti iloa pitkälle kesään ja syksyyn, varsinkin jos tulee vähän satoakin :).

Nan said...

Hehkuvainen: joo, tuo tuuli on ollut kamala, on turha toivoa muuta kampausta kuin tuulitukkaa :) Kyllä noista kasveista on jo iloa ja on varmasti jatkossakin. Kastella saa vain jatkuvasti... :P