Wednesday, May 13, 2015

Työnhaun varsinainen aloittaminen

Ajattelin jo aloittaneeni työnhaun, mutta mitä enemmän olen perehtynyt aiheeseen, niin olen ymmärtänyt vain harjoitelleeni. Työnhaku vaatii enemmän kuin työpaikkailmoituksiin vastaamista. Pitää uskaltaa, oivaltaa ja toimia. Tämän oivalluksen myötä soitin ensimmäisen puheluni työpaikasta. Puhelu tuotti heti tulosta: pääsin haastatteluun. Ensimmäinen työhaastattelu pitkään aikaan jännitti todella paljon, mutta tuotti myös tulosta, minulle näytettiin vihreää valoa. Minua tosiaan haastateltiin, vaikka avointa työpaikkaa ei juuri nyt ollutkaan. Tuosta paikasta saattaa koska tahansa kuulua jotain ja lyhyt/lyhyehkö työ voi olla mahdollinen.

Koin pian toisen yllätyksen. Pääsin toiseen työhaastatteluun! Tämä haastattelu järjestyi myös ei-niin-tyypillisesti ja kyseessä oli myös paikka, jossa ei ollut juuri nyt avoimia työpaikkoja, mutta minua tosiaan silti haastateltiin. Tästä en osaa sanoa, miten tämä jatkossa etenee, mutta tarkkailen tilannetta. Tämän haastattelun iso hyvä puoli oli se, että sain tietoa siitä, mitä alallani kaivataan juuri nyt ja sain muutenkin hyviä vinkkejä jatkoon.

Heti, kun aktivoiduin, alkoi tapahtua. Lisäksi edellisestä työpaikastani voisi periaatteessa kuulua jotain. Nyt voin sanoa eläväni jännittäviä aikoja ja erilaiset tunteet myllertävät sisälläni. Mahdollista on se, että mistään ei kuulu mitään tai toisaalta se, että kaikista tärppää. Kaikista olen kiitollinen, mutta varsinkin siitä, että tämän myllerryksen ja haastattelujen myötä minulle on alkanut hahmottua oma tilanteeni (osaamiseni on aika kapeaa ja laajemmalle osaamisalueelle olisi tarvetta eli alhaalta saa aloittaa) ja mitä voisin tehdä "isona". En ole miettinyt tätä kysymystä yksin, vaan olen saanut jakaa ajatuksia toisen henkilön kanssa ja se on avartanut silmiäni. On helpompi suunnistaa, kun on suunta.

Nyt näen kiinnostavia avoimia työpaikkailmoituksia ja minun toki kannattaisi hakea niitä. Toisaalta nyt on tapahtunut niin paljon, että hengähtäminen houkuttelisi. Tärkeää on kai se, että ei jämähdä mukavuusalueelleen makaamaan, vaan tavoittelee sitä, mikä voisi tarjota sen, mitä haluaakin ja missä voisi ammentaa itsestään jotakin tarjottavaa toiselle (ja vielä kun ensin keksisi, mitä tuo voisi olla) . Vielä tärkeämpää kuitenkin lienee lepo ja ilo, ehkä niitä voisi ainakin olla tarjolla loppuviikolle :)

4 comments:

Hehkuvainen said...

Työnhaku on raskasta puuhaa. Tylsää mutta totta on se, että aktiivinen kannattaa olla. Mies tuossa juuri kertoi kuulleensa rekryfirman työntekijältä että 70 prosenttia ihmisistä laittaa hakemuksen mutta ei soita sen perään. Jo pelkällä puhelinsoitolla voi siis todella erottua edukseen, päästä niin sanotusti lyhyemmälle listalle.

Tsemppiä jatkoon!

Nan said...

Näin on, olen kuullut samaa soittamisesta. Itsekin olen ajatellut, että jos mitään asiaa ei ole, niin mitä sitten tyhjää soittamaan. Mutta kannattaa! Hyvä työnhakuvalmennus on kullan arvoista. Moni hyvä ja toimiva vinkki olisi jäänyt ilman sitä saamatta.

Anonymous said...

Mukava lukea että asia edistyy :) ja tosiaan kannattaa olla itse aktiivinen, tuottaa parempaa tulosta. Onnea työpaikan saantiin. T Jari

Nan said...

Jari: kiitos :) Aktiivisuus on tuottanut tulosta, mutta toisaalta sattumallakin on ollut sormensa pelissä. Näinhän se kai aina. On mielenkiintoista, miten alkaa tapahtua, kun on valmis siihen :)