Friday, July 31, 2015

Rauhoittuvaa kesää

Kesä on mennyt kivasti, tosin turhan paljon stressatessa ja jännittäessä. Tekemistä on ollut paljon, mutta nyt olen hiljalleen rauhoittunut ja edelleen rauhoittumassa. Nyt kun ei enää säntäile, ehtii kuunnella omia ajatuksiaan ja kohdata itsensä uudessa elämäntilanteessa. Mielialat ovat vaihdelleet kesän aikana tosi synkästä iloon, pelosta tyytyväisyyteen. Jotenkin nyt on tosi hyvin, vaikka joku muu voisi nähdä toisinkin. Joskus minäkin näen toisin, mutta pyrin tarttumaan toiveikkaisiin ja positiivisiin hetkiin.

Rauhoittaa kummasti, kun tietää tulevien kuukausien tulonsa, vaikka tulot ovatkin pienemmät kuin tämän hetken menot. Miten tällaisessa tilanteessa voi rauhoittua? Siten, että tieto on parempi vaihtehto kuin viime kuukausien epätietoisuus. Toisaalta myös siten, että minulla ei juuri nyt ole mitään hätää, vaikka pidemmällä aikavälillä minun on pakko saada talous tasapainoon. Tukien taso yllätti kyllä sikäli, että en jää miinukselle kovin paljon per kuukausi, mutta jään kuitenkin. Jotain on keksittävä.

Tukeni jäävät pieniksi, koska olen ollut aktiivinen, tehnyt töitä ja hoitanut hyvin raha-asiani. Tämä maa osaa siis "kannustaa" kansalaisiaan toimimaan, mutta yritän olla ajattelematta asiaa ja suhtautua tähän asiaan itsekkäästi: elän omaa elämääni ja ei minua oikeastaan kiinnosta, miten autan (tai olen auttamatta) tätä maata taloudellisesti. Elän vain elämääni ja pyrin tekemään siitä itselleeni parhaan mahdollisen. Jos onnistun lisäksi tuottamaan iloa toisille ja auttamaan, niin se on hyvä asia.

Yksi viime aikojen parhaista iloista näkyy kuvassa. Tuota lisää :)


4 comments:

nainen.kuvastimessa said...

Hyvä kuulla, että olet rauhoittumassa kesään ja noin ihanan mustikkasaaliinkin olet noukkinut. Sieniäkin on jo noussut metsiin. Tunnistin osia tekstistäsi itsessäni, mm. tunteiden vaihtelun laidasta laitaan. Elämä on päässyt yllättämään minut tänä kesänä suuresti ja yhä prosessoin kaikkea tapahtunutta. Luonto auttaa siinäkin, mustikassaolo on mielestäni kuin meditaatiota :)

Mukavia loppukesän päiviä sinulle!

Nan said...

Metsään pitää päästä vielä monta kertaa uudelleen :) Mukava oli löytää noita keltaisia sattumiakin mustikan joukosta. Elämä tosiaan osaa yllättää ajoittain ja sopeutuminen on aina oma prosessinsa. Onneksi luonto on nyt upea ja hoitaa :) Kiitos ja mukavia loppukesän päiviä myös sinulle!

Ryövärintytär said...

Tämä loppukesä on ehdottomasti kesän paras vaihe. Luonto tuoksuu täyteläiseltä, marjat kypsyvät, ja ilmasta saattaa jo haistaa lähestyvän syksyn, vaikka vielä on lämmin.

Nan said...

Ryövärintytär: tämä on aivan ihanaa aikaa :) Nyt kun minulla on hyvin aikaa, olen päättänyt nauttia mahdollisimman paljon :) Ihanaa loppukesää sinulle!