Thursday, July 09, 2015

Siirtymä

Alkukesä on mennyt nopeasti. En ole oikein ehtinyt edes sisäistää, että on kesä. Ehkä se johtuu siitä, että perinteistä tukalaa kuumuutta asunnossani ei ole ollut ja toisaalta olen mennyt ja tullut niin paljon, että en ole ehtinyt rauhoittua aloilleni. Toisaalta minulla on ollut jotenkin hankala olo muutoksen keskellä...

Elämässäni ei sinällään ole mikään muuttunut. Olen vain hiljalleen siirtynyt opiskelijasta työttömäksi eli olen valmistunut. Minun pitäisi iloita monen vuoden ahkeroinnin toivottua päättymistä, mutta työttömyys ja työllisyystilanne laimentavat iloa. Miten voi iloita, kun tulevaisuus näyttää pelottavalta? Haluaisin juhlia, koska tämä hetki on ainutlaatuinen. Tuskin suoritan enää kovin montaa tutkintoa tässä elämässä.

Henkisesti siirtymä on siis ollut vaikeaa. Olen ajatellut, että opiskelu johtaa työhön. No, voihan se itsellänikin siihen johtaa, mutta heikolta näyttää. Tilanne herättää hämmennystä, en tiedä, mitä nyt. Kaikki on auki. Siksi minusta tuntuu, että en saa itsestäni mitään irtikään, en puhumalla enkä kirjoittamalla. Siksi olen touhottanut melkein liikaa.

Ehkä suunta tästä vielä hahmottuu, kun antaa sen löytymiselle aikaa. Yritän suunnata ajatukseni ensisijaisesti kesään. Minua ei haittaa helteiden puute, mutta sadetta voisi olla vähemmän. Paljon vähemmän. Ihanaa kesän jatkoa!

3 comments:

Hehkuvainen said...

Onnittelut valmistumisesta! Suuren projektin päättyessä tulee aina jotenkin tyhjä olo hetkeksi, mutta kyllä se siitä. Ihanaa kesää!

Huopalintu said...

Lämpimät onnittelut! On kiva, kun hellettä ei ole ollut, mutta samalla on tuntunut vähän syksyiseltä. Toivottavasti löydät mieluista työtä. Nyt on kuitenkin aika nauttia kesästä. Mukavaa viikonloppua.

Nan said...

Kiitos teille onnitteluista! :) Ei siirtymät aina niin helppoja ole, kun pitää päättyneen tilalle löytää uudet kuviot. Niitä etsiessä on aika nauttia kesästä. Ihanaa kesän jatkoa teille!