Wednesday, October 14, 2015

Iloa kukista

Rakastan kukkia. Pidän kukkien kuvaamisesta valtavasti ja katselen ottamiani kukkakuvia. Tykkään myös kosketella ja haistella kukkia, ehkä minun olisi pitänyt syntyä kimalaiseksi. Noin viikko sitten ennen pakkasia kävin keräämässä kasvimaalta kukkakimpun, viimeisen menneelle kesälle. Tuntui oudolta kantaa tuuheaa kukkakimppua, kun ympärillä oli täysi syksy ja palelsi. Kaksi vuodenaikaa kohtasi. Otin vielä viime hetken kuvia kasvimaalla sekä myöhemmin parvekkeellani, jossa kukkakimppuni on nyt ollut. Se on säilynyt koko viikon muuttumattomana, näyttää ja tuoksuu edelleen aivan ihanalta. Tässä alla jotain otoksiani, pieni ripaus kesää teillekin :)

Kimalaisen taival päättyi kukalle, hyvään paikkaan päätyi uupuneen taival.


Muutama kehäkukka kurkottelee taivaisiin.


Ihana kukkakimppuni, jota ihailen joka päivä.


Maa-artisokan kukka. Olivat vielä hieman supussa, kun keräsin niitä, mutta aukesivat lopulta.


6 comments:

Huopalintu said...

Oi miten ihana postaus ja varsinkin se ajatus että jos olisitkin syntynyt kimalaiseksi :) Olen hiukan kateellinen tuosta kukkakimpusta. Kukat ovat elämän eliksiiriä. Laitoin tänään siskolleni 50-v. onnitteluksi kukkalahjakortin, kun haluan että saa hakea kotiinsa kukkakaupasta suuren kukkakimpun. En tiennytkään että maa- artisokassa on noin kaunis kukka!

Nan said...

Kiitos kommentistasi :) Kukat ovat tosiaan elämän eliksiiriä :) Erityisesti näin syksyn edetessä kukkien kerääminen "luonnosta" tuntuu ihanalta. Kukkakimppu on aina ihana lahja sellaiselle, joka pitää kukista. On yllättävää, miten kiva kukka maa-artisokassa on. Sitä ei ehkä huomaa helposti, kun se keikkuu parin metrin korkeudessa näyttäen pieneltä keltaiselta pisteeltä, mutta maljakossa se on varsin hieno. Lisäksi se kukkii näin myöhään, jolloin ei ole enää paljon muita kukkijoita. On siis monia hyviä syitä kasvattaa maa-artisokkaa :)

Anonymous said...

Kauniita kuvia ja kukkia :))) tuo aurinkoisen olon.

T Jari

Nan said...

Jari: kiitos :) Kukista on kyllä paljon iloa :)

nainen.kuvastimessa said...

Minäkin pidin tästä postauksesta kovasti. Kukat ovat ihania, olen samaa mieltä. Niihin ei kyllästy koskaan ja niitä saa aivan liian harvoin...:) Ostan itselleni kukkia joskus mielen virkistykseksi.

Suloinen tuo kimppusi, näyttää erittäin kauniille. Nuo värit ovat lumoavat. Maa-artisokan kukka yllätti kauneudellaan, sehän on aivan kuin mikä tahansa muu koristekukka.

Nan said...

Nainen.kuvastimessa: kiva, että pidit :) On ihanaa hemmotella itseään kukilla ja kukkiin ei tosiaan kyllästy :) Kimppuni on sekakimppu, johon kokosin tosiaan jäljellä olevat kukat. Sievä tuli :) Tuo maa-artisokan kukka on tosiaan yllätys, kun eihän niitä yleensä missään näe eikä ehkä näin lokakuussa enää osaa ajatellakaan, että vielä voisi olla jotain kukkia. Se tuo kivasti aurinkoa muuten niin hempeän punertavaan kukkakimppuun.