Saturday, October 28, 2017

Lepopäivä

Ulkona sataa ja on pimeää. Minä olen viettänyt sisällä laiskaa ja mielestäni erittäin ansaittua lepopäivää. Tämä viikko on nimittäin ollut tosi raskas, kolme arkipäivää (ke, to, pe) olivat aamusta iltaan liikkeellä olemista, mikä on minulle erittäin rankka tahti. Lisäksi nukuin torstain ja perjantain välisen yön erittäin huonosti ja pätkittäisesti. Olo oli aika kaamea siinä vaiheessa, kun täytyi luovuttaa ja sinnitellä aamuneljästä asti hereillä koko päivä.

Viime yön nukuin ihan hyvin, mutta olen silti tosi väsynyt ja päätäni särkee hieman. Jos yritän tehdä kotiaskareita vähänkään pidempään, väsähdän niin, että minun on pakko raahautua sohvalle makoilemaan. En ole kipeä, mutta uupumuksesta ihan poikki.

Tänään on ollut kyllä kivaa, kun on voinut omaa vointia kuunnellen tehdä juuri niin paljon (eli vähän) kuin sopivalta tuntuu ja muuten vain laiskotella. Olen ollut liian väsynyt lukemaan, joten olen katsonut mm. elokuvan ja erään perjantai-iltaisen suositun musiikkiohjelman. Olen syönyt hyvää ruokaa, normaalia enemmän herkkuja (sallittakoon tällaisena päivänä) ja juonut runsaasti (vettä, mehua, teetä). Hiljalleen alkaa tuntua siltä, että olen elpymässä. Juuri nyt tuntuu siltä, että jaksan lukea. Vielä paljon unta ensi yönä ja ehkä huomenna voin paremmin.

Vaikka uupumus painaakin oikein urakalla, oloni on silti yllättävän rauhallinen, seesteinen, tasapainoinen. Onneksi on lauantai ja saan jatkaa lepoani. On nautinnollista löhötä ihanalla sohvallani :)

Rauhallista ja rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

4 comments:

Kiki said...

Hienoa, että sait levättyä! Toivottavasti saat jatkossa järjestettyä niin, ettet joudu ylirasittamaan itseäsi. Pitkän kiireen keskellä ei ole helppoa sallia itselleen minibreikkejä, mutta ne kyllä kannattavat. Tuokioksi pysähtyä vain hengittämään, venyttelemään ja rentouttamaan. Viedä mielensä jonnekin mukavaan paikkaan ja muistaa, että kiireasioiden tärkeys ei vuosien päästä oikeasti olekaan ehkä ollut niin tärkeää. Ja pikkiriikkisten lepotaukojen on todettu lisäävän tehokkuutta... :)

Nan said...

Kiitos :) Ja oikeassa olet.

Tämän viikon raskas tahti tuli tietooni vasta alkuviikosta, joten en pystynyt juuri valmistautumaan enkä vaikuttamaan aikatauluihin. Pitää jatkossa toivoa, että voin paremmin vaikuttaa aikatauluihin, jotta ne sopisivat omaan jaksamiseen paremmin.

Minibreikit kannattavat. Olen pyrkinyt opettelemaan niitä ja muutenkin olen opetellut rennompaa (ja vähemmän vakavaa) suhtautumista asioihin, eli asioiden suhteuttamista. Olen alkanut tehdä rentoutus/meditaatioharjoituksia puhelimeen ladattavien applikaatioiden avulla. Niistä on ollut iso apu :)

Kiki said...

Joo, on kyllä hienoa, että netistä löytyy nykyään niin paljon ilmaisia rentoutus/meditaatioharjoituksia, että sieltä voi etsiä itselleen sopivimmat. Niitä kannattaa käyttää myös, jos on pitempään uniongelmia. Minun tämän hetkinen unetussuosikkini on tämä: https://www.youtube.com/watch?v=ocbwd7sFvBU&t=1267s

Tänäänkin on tummanharmaata ja sateista. Ei oikein innosta ulkoiluunkaan, vaan jos sinne itsensä saisi, niin kyllä sekin tekisi varmaan monella lailla hyvää... :)

Nan said...

Kiitos tuosta syvärentoutusvinkistä :) Olen jotain youtube-rentoutuksiakin kokeillut, mutta vain muutamaa. Tuo voisi olla kiinnostava :)

Ulkoilu tekisi hyvää! Suosittelen sitä myös, ehdottomasti. Olen tänäänkin ollut yllättävän väsynyt ja voimaton. Yritin hieman liikkua, mutta se ei oikein sujunut, oli aivan veto poissa. Ulos ei oikein houkuttele menemään, kun on liukasta ja loskaista. Onnistuin lähinnä kastelemaan lenkkarini :/ Mutta eiköhän niitä hyviä säitä ulkoiluunkin taas tule. Tänään oli selvästi tarkoitus levätä, lukea ja ottaa rennosti.

Hyvää uutta viikkoa ja valonpilkahduksia harmauteen!