Sunday, March 25, 2018

Onni on tehdä sellaista, mistä nauttii

Laiskahko oloni on jatkunut. Sen ohessa olen lukenut enemmän kuin ehkä normaalisti, minkä myötä olen miettinyt, että lukeminen on ihan huippua. Siitä olen päässyt ajatukseen, että on mahtavaa, että on asioita, joiden tekemisestä aidosti nauttii. Parasta on se, että on mahdollista tehdä tuollaisia asioita. Nuo tuollaiset tekemiset tuovat elämään ilon pirskahduksia.

Vapaa-aika on ollut nyt hyvää. Kirkkaat kevätpäivät ovat houkutelleet ulkoilemaan ja olenkin nauttinut raikkaasta ilmasta ja lintujen innostuneesta laulamisesta. Kevät etenee ja kun työkaveri kertoi kylväneensä tomaatinsiemeniä, tajusin, että sekin aika on käsillä!

Suunnitteleminen on puoli iloa ainakin itselleni. Nyt olen sitten aloittanut kylvöpohdinnat siitä, mitä kasvatan kesällä. Tomaatit taitavat päätyä omaankin valikoimaan ja toki perusyrttejä, mutta mitähän muuta. On kiva pohdiskella :) En tosin aio vielä kylvää mitään sisällä, kun kokemuksesta tiedän, että tähän aikaan kotini valaistuksessa tulee huonoja taimia. En oikeastaan tiedä, miten ihmeessä ihmiset saavat hyviä taimia, kun aloitavat kasvatuksen näin alkuvuodesta? Yhtenä vuonna kokeilin kasvilamppua, mutta ei se auttanut. Lamppu tosin saattoi olla huono.

On kyllä mielenkiintoista, miten vuodenajat vaikuttavat niin voimakkaasti. Siinä missä lokakuussa ihmettelee, millä ihmeen voimilla selviää pahimman ajan yli, niin näin keväällä on täynnä tarmoa (paitsi mitä nyt laiskottaa, mutta mieli olisi tarmokas, jos ei laiskottaisi) ja innostusta. Toisaalta on mukavaa, että on vuodenajat, silloin nimittäin osaa arvostaa kunkin vuodenajan parhaita puolia. Myös vaihtelu on mukavaa, eri vuodenaikoina on erilaisia mukavia asioita tehtäväksi, eikä ehdi kyllästyä.

Aurinko näköjään pilkahtaa. Taitaa ulkoilu kutsua tänäänkin :)

5 comments:

Katja - Tässä ja Nyt said...

Olisi hyvä saada itseään, eli minua, ulos nauttimaan tuosta tämän päivän auringosta, mutta miten sitä onkin saamaton :D

velkanainen said...

Mää kylvin rucolaa, basilikaa ja tomaattia viikko sitten ikkunalaudalle. Meillä on se ikkuna etelään päin ja saavat siis hyvin aurinkoa, vähän liiankin hyvin kun pitää koko ajan olla katselemassa ettei ne pääse kuivumaan. :D

Kevät on aivan ihana vuodenaika kun tietää että kesä on vielä edessä päin. :)

Between said...

Pidän todella paljon lukemisesta ja kirjat ovat aina kuuluneet olennaisena osana elämääni. Vuosia sitten sairastaessani oli jakso, jolloin en pystynyt juurikaan lukemaan. Kärsin siitä kovasti ja ajattelin, että jospa en enää koskaan voi kokea kirjojen tuomaa nautintoa. Onneksi toipumisen myötä kyky keskittyä lukemiseen palasi takaisin. Meidän lukutaitosten on välillä vaikea ymmärtää, miten tärkeä taito se on monessakin mielessä.
Minulla on aika onnettomat taimikasvatustilat, mutta joka kevät se vie mennessään ja onnistuu yllättävän hyvin ihan ikkunalaudoilla. Ostin tammikuussa Airamin 180 watin led-kasvilampun, jonka laitoin Ikeasta kympillä ostamaani retromalliseen työpöytävalaisimeen. Minusta näyttää, että lampusta on hyötyä.

Nan said...

Katja: :D ymmärrän niin hyvin, kun itsellänikin on ollut tuota saamattomuutta vaivana :) Ei kai auta kuin yrittää? Sopii itsensä kanssa, että menee edes hetkeksi ulos? Sitten kun sinne ulos pääsee, niin eiköhän siellä niin kivaa ole, että viihtyy pidempään :)


Velkanainen: On minullakin hieman tilaa lounaaseen avautuvalla ikkunalla, mutta siinäkin on ollut vaikea onnistua. Tai onnistuu kyllä sitten myöhemmin, huhtikuussa, mutta ei ehkä ihan vielä. No, pitää kokeilla jossain vaiheessa :) Basilika on ihanaa, sitä tykkään kasvattaa enemmänkin :) Keväässä on ihanaa juuri tuo, että kaikki kesän ihanuus on vielä edessä ja nyt voi suunnitella ja valmistella kaikkea kivaa sitä varten :)

Nan said...

Between: olisi iso menetys menettää kyky lukea kirjoja. Minulla ei ole mitään sen estäviä sairauksia ollut, mutta joskus kunnolla stressaantuneena ja kiireisenä en ole pystynyt keskittymään lukemiseen ja se on ollut kurjaa. Melkein tuntuu siltä, kuin tuossa olisi jokin kehä: jos voin huonosti, en lue, ja jos en lue, voin huonosti. Ainakin lukeminen tuo paljon iloa ja nautintoa :) Rakastan hyviä tarinoita.

Pitää kai minunkin kokeilla vielä kasvattaa ihan ikkunalla. Eihän se suuri menetys ole, jos ei onnistu. Kasvun iloa tuossakin pääsee ihastelemaan :) Jotain halpaa kasvilamppua kyllä voisin myös ehkä kokeilla, eihän tuollaisen kokeilu tosiaan välttämättä maksa paljon.