Friday, October 15, 2010

Jotain on heräämässä..?

Viikonlopun tullessa saatan minäkin herätä väsymyksestäni, mutta en tarkoita otsikollani sitä. Minulla on ollut tällä viikolla vahva "ennen suurta oivallusta" -olo. En osaa tuota oloa kovinkaan tarkkaan selittää, mutta tuntuu kuin jotain olisi tulossa, jotain merkityksellistä.

Minulla on ollut stressin aiheita ja huolta ja vaikka en niitä koko ajan aktiivisesti pohdikaan, olen selvästi alitajuisesti työstänyt asioita. Olen esimerkiksi oivaltanut, että eräät "ongelmat" joiden parissa olen paininut viime viikot, näyttäytyvät sekä työelämässä että vapaa-ajalla yllättävän samalla tavalla. Täytyyhän sen kertoa jostain?! Kertoohan se, mutta mielenkiintoista on myös se, että ratkaisukeinot eivät ole todellakaan samat molemmilla elämänalueilla. Tai voisivat olla, mutta ei tarvitse olla. Se osoittaa mm. vaihtoehtojen olemassaolosta silloin, kun ei heti ymmärräkään, että vaihtoehtoja voi olla ja usein onkin.

Eräs tähän liittyvä suuri oivallukseni on ollut se, että vinksallaan oleviin asioihin pitää puuttua AJOISSA, mutta parempi tietysti myöhään kuin ei milloinkaan. Mielenkiintoista on ollut se, että olen tutustunut ihmiseen, joka osaa tämä puolen oikein hyvin.


---
Päivän pieni ilo: iloitsen tietysti perjantaista, mutta myös siitä, että sain vihdoin hoidettua erään oikeasti ISON asian. Vihdoinkin. Asiat etenevät.

7 comments:

Pellon pientareella said...

Kuulostaapa hyvältä! Ratkaisuja on. Hyvää viikonloppua!

Hehkuvainen said...

Exälläni oli tapana sanoa, ettei saa valittaa jos ei ole edes yrittänyt ratkaista ongelmaa. Minusta se oli erittäin ärsyttävä tapa, mutta olen hiljalleen huomannut olevani toisinaan samaa mieltä. Valittamiseen menee energiaa, jonka voisi ihan hyvin käyttää siihen, että yrittäisi ratkaista ongelman. Ja aika usein se ratkaisu tosiaan löytyykin! (Joskus sitä ei kyllä löydy millään - ja joskus valitan kyllä ihan vain valittamisen riemusta. Kyllä ihmisellä on oikeus valittaa.)

Mutta siis hyvä, että uskot ratkaisumahdollisuuksiin, niin kannattaakin :).

Nan said...

Pellon pientareella: Kiitos! Kyllähän niitä ratkaisuja usein on. Hyvää uuden viikon alkua!Hehkuvainen: Olen itse ollut myös exäsi kannalla, eli että ei saa valittaa, jos ei ole edes yrittänyt ratkaista ongelmaa. Nykyään olen sitä mieltä, että valittaa toki saa - mutta jos jokin ongelma on ollut vaikkapa vuosikausia ja sille ei ole tehnyt yhtään mitään, silloin en moisesta asiasta valitusta halua kuunnella... Ja tosiaan, kyllä sitä valittamisen energiaa kannattaa suunnata ihan toimintaan :)

bambi.52 said...

Päivän pieni ilo oli minulle mukava oivallus.Iltaisin voisin miettiä mistä sain iloa tänään.Kirjaaminen varmaan vahvistaa ilon tunnetta.Kiitos. Pienten ilojen päivää sinulle!!

Nan said...

Bambi.52: Kiitos! Pienten ilojen miettiminen ja kirjaaminen tuo todellakin iloa ja valoa päivään. Näkee enemmän myös niitä pieniä, mutta oleellisia asioita! Iloa sinullekin! :)

pelle gudsson said...

Kiva lukea, että jotain uutta on näköpiirissä.

Kiitän sinua jossain edellisessä blogissasi kertomastasi kalorienlaskentainnostasi. Huomasin, että itselläni on myös kalorivajetta. Nykyisin valmistaudun suuriin koetuksiin suklaalevyn voimalla:) Toivottavasti sinullakin enrgiatankkaukset menee nappiin.

Nan said...

Pelle G: nykyään, kun puhutaan paljon ylipainosta, ei huomata, että liian vähänkin voi syödä. Varsinkin ennen suurempaa koitosta olisi tärkeää tankata riittävästi energiaa: uskonkin, että toisinaan oma "huono kuntoni" onkin ollut ihan vain liian vähäistä energiaa ja siitä johtuvaa voimattomuutta. Hienoa, kun olet huomannut oman mahdollisen kalorivajeesi! :)