Wednesday, January 05, 2011

Uusi vuosi, uudet kujeet

Hyvää alkanutta vuotta! Nyt kun olen sanonut itselleni "uusi vuosi, uudet kujeet", minusta on myös oikeasti tuntunut siltä. Että en enää toista aiempia vuosia. Se tuntuu hyvältä. Arjessani tapahtuu muutoksia, mutta en pidä sitä kuitenkaan suurimpana muutoksena - koen, että suurin muutos on tapahtunut itsessäni. Erityisesti siinä, miten suhtaudun itseeni, tulevaan, kaikkeen. Miten olen tässä hetkessä. Miten elän pääni sisällä.

Oma vuosi vaihtui nukkumisen merkeissä. Kyllä, olin niin väsynyt, että en jaksanut kiinnostua paukkeesta ja ihmisistä, vaan nukuin. Se taisi ollakin ensimmäinen kerta sitten lapsuuden, kun vietin tällaisen uuden vuoden, mutta en kokenut mitään tarvetta tehdä mitään erityistä sen vuoksi, että on jokin tietty ajankohta. Juhlin sitten pirteämpänä joskus toiste, kun minusta tuntuu siltä.

Olen nauttinut olostani. Olen ollut lomalla ja tehnyt kaikenlaista mukavaa: viettänyt joulua hyvässä seurassa, hiihtänyt, pyöräillyt, kävellyt, lueskellut, neulonut, katsellut TV-ohjelmia... Siinä sivussa olen hieman siivonnut ja suunnitellut tulevaa. Mikäpä tässä on ollut ollessa, kun sääkin on suosinut ja on ollut todella kaunista.

--
Päivän pieni ilo: sain vihdoin siivottua ja pestyä jääkaapin oikein kunnolla. On hävettävää tunnustaa, että jouduin käyttämään siinä jopa saippuavillaa.

3 comments:

Pellon pientareella said...

Uudet kujeet on hyvä, kuje on kiva sana! :) Voi kun aina vain on kiva lukea näistä uusista fiiliksistäsi. Ja juuri tuollainen tavallinen tekeminen on sitä kivointa, kun vaan saa tehtyä ja lähdettyä. Hyvää uutta vuotta!

AAMU said...

Jeps, jääkappi ja hella ovat paikkoja, joiden nuohoaminen tuppaa jäämään viimeiseksi.

Nan said...

Pellon pientareella: kuje ON kiva sana :) Onhan minulla nyt elämässäni paljon hyvää, ei siitä pääse mihinkään, mutta on niitä huoliakin. Ehkä pääsen niiden kanssa vauhtiin, kun vuosi tässä etenee ;) Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!


Aamu: näin on. Minulla se on erityisesti uuni. Kierrän ja kauhistelen sitä ja sen tilaa, mutta mitään en näytä saavan aikaiseksi. Onneksi uunin lamppu on sentään palanut. Pahimmat karstat ei näy.