Wednesday, June 20, 2012

Tervettä kesää

Pitäisiköhän alkaa toivottaa tervettä kesää? Onhan se inhottavaa, jos raatamisen jälkeen suotu hetken vapaus eli loma menee jotain tautia tai vaivaa potiessa. Se on mielestäni kohtuutonta.

Osasyy heikoille yöunilleni saattaa olla kehossani jylläävä pöpö. Heräsin tänä aamuna kurkku kipeänä ja olo heikkona, mistä yllätyin suuresti. Eihän tämä ole vasta kuin toinen sairastuminen tässä kuussa! "Hyvällä" onnella ehdin sairastua vielä kolmanteenkin tautiin, onhan tässä vielä kesäkuuta jäljellä.

Olen siis äärimmäisen tympääntynyt. Miten voi olla, että kun olen sairastanut jo ihan reilun räkätaudin pari viikkoa sitten, niin nyt on vähän samanlaista meininkiä ilmassa? Onhan niitä erilaisia flunssaviruksia ja sitä rataa, mutta kyllä tämä on jo kaiken huippu.

Jännittävää tässä on nyt se, että olen vasta sairastumisvaiheessa, eli en tiedä, mitä on luvassa. Räkätauti? Jotain ihan muuta? No, nyt on ainakin aikaa jännittää "into piukassa", kun mitään en jaksa tehdä. Just joo. Samalla voin muistella viime vuoden kesäkuuta, joka myös meni vaivojen parissa kärvistellessä. Mitä ihmettä on tapahtunut vastustuskyvylleni? En muista, että olisin koskaan näin helposti saanut tauteja. Vastalause!

6 comments:

trina said...

No voi harmi. Kurja jos kesäsi menee sairastaessa. Kumma kun nykyisin on keskellä kesää vaikeita flunssia. Viime kesänä meni mieheni kesälomasta suuri osa 40 asteen kuumeessa ja hänellä kun ei ole edes talvella yleensä flunssaa. Viime talvena meillä ei tainnut olla kovinkaan flunssia, en tiedä oliko runsaan D-vitamiinin, C-vitamiinin ja kalaölyn syömisellä mitä vaikutusta. Sairastin toukokuussa yhden flunssan, mutta yksi flunssa nyt ei paljoa ole.

Pystytkö syömään valkosipulia? Sehän on lähes antibioottia.

En tiedä onko kornia toivottaa hyvää juhannusta, mutta toivottavasti flunssasi on nopeasti ohi menevää laatua.

Teea said...

Toivottavasti olotila ei kestä kauaa! Pikaista paranemista!

AAMU said...

Ikävä tilanne tuo flunssasairauksien kierre, kuin tunnelissa liikkuisi. Mutta lopulta menee ohi.

Nan said...

Trina: monet ovat valitelleet nyt alkukesästä kesäflunssista. Miten niitä nyt näyttää olevan niin paljon? Se on outoa. Tästäkin näyttäisi tulevan perusflunssa, mikä on tietenkin positiivista, kun nopeastihan tämä menee ohi. Pystyn varmaan juhannuksestakin jotenkin nauttimaan. En vain ymmärrä, mistä tämä on tullut. Itämisaikahan näillä on 1-3 vuorokautta ja juuri mitään en ole tehnyt enkä missään ole käynyt.

Olen pitänyt nyt taukoa vitamiineista, eli D- ja C-vitamiinista. Tuota ensimmäistä on varmaan auringosta tullut, mutta taidan palata noihin vitamiineihin purkkimuodossa. Jos ne eivät sairastamista estä, niin tunteepahan edes tekevänsä jotain.


Teea: kiitos :) Ajattelen positiivisesti: jos tämä on perusflunssa, selviän todennäköisesti aika vähällä. Otan vain hieman rennommin lähipäivät ja nautin päikkäreistä :)


Aamu: totta, kyllä tämä joskus ohi menee. En ole koskaan ollut helposti sairastuvaa sorttia, joten sikäli tällainen sairauksien helppo tarttuminen ihmetyttää ja ehkä huolestuttaakin. No, eiköhän tässä ehdi vielä kesästä nautiskellakin :)


Hyvää juhannusta teille kaikille!

trina said...

Laitatko minulle osoitteesi, lähetän sinulle perhossydämen: huopalintu@gmail.com

Nan said...

Trina: iso kiitos :) Nuo sydämesi ovat niin herkän suloisia :)