Tuesday, February 05, 2013

11 kysymystä ja vastausta

Sain Trinalta Huopalintu-blogista kivan haasteen: siinä annetaan 11 kysymystä, joihin toisen pitää vastata. Kiitos haasteesta, se ilahdutti. Pääsen nyt siis täällä taas avautumaan sekalaisista asioista :) (Pahoittelen, että en jaa tätäkään nyt eteenpäin, vaikka tämä onkin kiinnostava tapa udella kanssabloggaajilta yhtä ja toista kiinnostavaa...)
 
1. Mistä kotityöstä pidät?

Pyykinpesusta, tarvitseeko selittää? Konehan tuon hoitaa, joten itselle ei jää paljon tekemistä. Lattioiden pesukin on ihan mukavaa, jos on hyvä moppi.

2. Mistä kotityöstä et tykkää?

Tähän on helppo vastata, imurointi. En pidä meluavan möykyn kiskomisesta pitkin ja poikin. Imurointia edeltää yleensä myös lattioiden tyhjennys ja tavaroiden järjestely, joten pelkkä imurointi ei koskaan riitä.

3. Luetko kirjoja? Jos luet, niin kerro jokin hyvä kirja jonka olet lukenut.

Luen ja mielellään paljon. Nyt minulla on menossa dekkareiden kausi, mutta siitä huolimatta olen lukenut innokkaasti viime aikoina saamaani Eeva Kilven kirjasarjaa hänen sotamuistoistaan. Eeva Kilpi: Jatkosodan aika on ensimmäinen osa. Yllätyin, miten kirja tempaisi minut mukaansa. Kertojaääni on lempeä ja rauhallinen, kuin mummo, joka kertoo minulle tarinaa. Pystyn eläytymään ja näkemään sota-ajan silmissäni, vaikka en ole sitä koskaan elänytkään. Kirja on kiehtova muistelma, kokoelma lapsen, nuoren tytön muistoja ja elämää. Suosittelen.

4. Mikä eläin olisit, jos saisit  yhden päivän olla jokin eläin?

Ehkäpä jokin pöllö. Lintuperspektiivistä maailma näyttää varmaankin hyvin erilaiselta kuin näin maantasosta. Pöllöllä on lisäksi hyvä näkö ja se pystyy liikkumaan öisin, joten öisin lentely voisi olla huikea kokemus. Lisäksi jokin suurempi petolintu ei luultavasti päätyisi jonkin toisen pedon vatsaan.

5. Millainen olisi unelmapuutarhasi?

Se, että ylipäätään olisi puutarha :P Todennäköisesti puutarhani olisi aika sekalainen pöheikkö: siellä olisi yksi- ja monivuotisia kasveja, luonnonniittyä sekä hyötykasveja.
 
6. Kerro jokin mukava lapsuusmuisto.

Kävin lapsena vanhempieni ja muiden sukulaisteni ja tuttavieni kanssa isolla porukalla marjassa. Porukka jakaantui poimimaan marjoja laajalle alueella innostuksen kiilto silmissään. Oli mukavaa kerätä marjoja ja jutella eri ihmisten kanssa. Reissun kohokohta oli tietenkin lepohetki nuotiolla makkaraa paistaen ja syöden.

7. Millaisesta musiikista tykkäät?

Monenlaisesta. Kuuntelen fiiliksen mukaan rentoutusmusiikkia, poppia, Jukka Poikaa, iskelmää, svingahtavaa tai jatsahtavaa musiikkia... mutta viime vuosina musiikkimakuni on painottunut melodiseen raskaampaan musiikkiin, kuten Anathema, Ayreon, Nightwish, Amaranthe...

8. Jos pitäisi valita hiirenloukku tai kissa, kumman valitsisit?

Kissa.

9. Merenranta vai järvenranta?

Järvenranta, olen sisämaan ihmisiä. Oikeastaan jokiranta tuntuisi kotoisimmalta.

10. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta KESÄ?

Mökki, lämpö, itikat, aurinko, ulkoilu.

11. Mitä syöt yleensä aamupalaksi?

Kaurapuuroa marjoilla. Olen aika urautunut, mitä aamupaloihin tulee.

6 comments:

trina said...

Kiitos kirjavinkistä :) Mulla on sama juttu noiden kotitöiden suhteen: en tykkää imuroinnista, meillä pitää tutkia tarkkaan kaikki sohvanaluset ym. kun on vaarana, että kissan lelut ja varsinkin pallot tukkivat imuriletkun :/

Nan said...

Ole hyvä, nuo kirjat ovat oikein kiehtovia, lämminhenkisiä :) Vaikka ei olisi kissaakaan, kaikenlaista tuntuu katoavan sängyn ja muiden huonekalujen alle...

aikatherine said...

Voisin yhtyä monin vastauksiisi, ne ovat hyvin realistisia, juuri tuolta ne tuntuvat, minulle käy se pööllökin kun tykkäisin liidellä, niinkuin joskus unessa se on kivaa:)

Nan said...

Aikatherine: oi, pääset unessa lentelemään :) Vaikka näen paljon unia, lentämään en pääse koskaan.

pekka paiva said...

Imurointi on kivaa, kun on hepa-suodatin: saa raikastettua kerralla huoneilman.

Oletko muuten lukenut Eeva Kilven "Rajattomuuden ajan"?

Ja eläköön joenranta ja kuiva mäntykangas, yhdessä tai erikseen!

Nan said...

Pekka: olen vaihtanut omaankin imuriini hepa-suodattimen, mutta tuota mainitsemaasi hyvää puolta en ollutkaan oivaltanut. Hyvä juttu. En ole lukenut Eeva Kilveltä muuta kuin nuo sotamuistelmat. Kiitos siis vinkistäsi, aion nimittäin ehdottomasti lukea Kilpeä vielä lisääkin!