Sunday, February 03, 2013

Köhäpöpö

Yskis, yskis..! Yskäpöpö on jostain päässyt vieraisille, eikä se olekaan mikään mieluisa vieras. Köh! Monta päivää köhittyäni en enää jaksaisi, vaikka käyhän tämä hyvästä syvien vatsa- ja selkälihasten treenistä. Tämän siitä saa, kun ihmisten ilmoille raahautuu.

Outoa tässä on se, että tunsin jo tiistai-iltana, että kehossani on jotain outoa tekeillä. Keskiviikkona olin varma sairastumisestani, torstaina ja perjantaina olin iloinen, että tauti on vain pieni rykäisy. Virus osoittautui kuitenkin maltilliseksi - tai kehoni vahvaksi - perjantai-iltaan asti: silloin tunsin itseni jo oikeastikin sairaaksi. Ilman kuumetta tosin, mutta kyllä sairas olo voi olla ilman kuumettakin. Nyt on sunnuntai ja uskon voivani paremmin huomenna aamulla, olenhan tunnollinen työntekijä.

Ennen kuin sairastuin, hieroin jostain syystä jatkuvasti nenääni. Jostain muistan kuulleeni/nähneeni (Akuutti?), että nenässä pöpöjä on paljon enemmän kuin suussa, että kenties pöpöt kulkeutuvat enimmäkseen nenän kautta. Hieroessani nenääni mietin lukemattomat kerrat, että lopeta! En halua sairastua! Hieroin kuitenkin ja tunsin oloni jo silloin tyhmäksi.

Asiaa ei auttanut kuivat käteni: en pessyt käsiäni kunnolla, kun ihoni oli jo osittain haavoilla kuivuuden vuoksi. En halunnut pahentaa tilannetta.

Selittelyähän tämä on, kun olisihan tämä pöpö voinut tulla ihan mistä tahansa. En silti voi ihmetellä sitä, miten "älysin" soimata itseäni nenäni hieromisesta ja normaalia heikommasta käsihygieniasta. Aivan kuin olisin tiennyt. Sairastelen nimittäin normaalisti tosi harvoin.

Alkupuoli viikonlopusta meni siten ärsyyntyessä mielialassa: pitääkin mennä harvat vapaat sairastellessa! Nyt olen oppinut jo antamaan paranemiselle tilaa, näitä tulee ja menee. Ei voi mitään. Koska en ole ollut "kunnolla" sairas eli kuumeessa, olen hyödyntänyt ajan siivoamiselle. Oli jo aikakin siivota. Ulkoilen sitten, kun olen terve, kyllä sekin aika tulee.

Pikaisia paranemisia kaikille sairasteleville ja muistakaa kaikki hyvä käsihygienia!

3 comments:

Hehkuvainen said...

Pikaista paranemista!

Olen aika ihmeissäni etten ole vielä saanut tämän talven flunssaa. Kaikilla työkavereilla se nimittäin on jo ollut, ja he ovat antoisasti pärskineet, niistäneet ja yskineet töissä. Ei ole pöpö vielä tarttunut, mutta luulen etten voi siltä välttyä vaikka mitä tekisin. Tulee sitten kun on tullakseen.

Liiolii said...

Paranemisia! Luin otsikon "kanahöpö" ja ihmettelin mikä se on... ;)

Nan said...

Kiitos teille toivotuksista, eiköhän tämä tästä parane :) Vaikea noita tauteja on väistellä, vaikka parhaansa toki voi tehdä.

Tuo köhäpöpö on jotenkin ihan hassunnäköinen sana :)