Tuesday, February 12, 2013

Positiivinen päivän alku

Minulle tulee joka aamu sähköpostiini Positiivareiden sähköposti, jossa on sopiva annos positiivisuutta päivän alkuun. On mukava lukea erilaisia ajatuksia, joissa on positiivinen pohjavire. Aamulla se ikään kuin asettaa positiivisen pohja kaikelle olemiselle, vaikka lukuhetki onkin vain lyhyt ajan pyrähdys. Vaihtoehtonahan voisin lukea uutisia ja niistähän ei paljon positiivisuutta heru.

Uusi työ on nostanut minussa esiin jännittämistä (on paljon jännittämistä aiheuttavia tilanteita) ja pelkoja siitä, että olenko riittävän hyvä. Pieni pelko omasta onnistumisesta siivittää tekemistä eteenpäin ja se on minusta vain hyvä asia. Liian suureksi paisuessaan tuo pelko voi kuitenkin olla halvaannuttava. Tärkeää olisi myös havaita, onko tilanne sellainen, että pelolle on ylipäätään aihetta. Useinhan esimerkiksi avun kysyminen auttaa pahimman pelon yli ja avun pyytäminen on täysin ok, vaikka itse sitä usein väistelenkin. Parempi kuitenkin osoittaa avoimesti ja ajoissa se, mitä ei juuri nyt osaa, kuin tehdä työ puolivillaisesti, jolloin työn tulos osoittaa osaamisen tason.

Eräänä aamuna positiivareista löytyi seuraava teksti, se on antanut minulle voimaa ja varmuutta kohdata pelko omasta onnistumisestani:

Onnistuminen tarkoittaa sitä, että täytät omat unelmasi, laulat omia laulujasi, tanssit omia tanssejasi, luot asioita omalla sydämelläsi ja nautit täysin siitä matkasta, ja luotat siihen, että tapahtuipa mitä tahansa, se on OK.

-Elana Lindquist

4 comments:

nainen.kuvastimessa said...

Työnkuvani muuttuessa jokin aika sitten kohtasin paljon uutta ja opittavaa. Alussa tunsin epävarmuutta, mutta päätin tietoisesti, että tyhmiä kysymyksiä ei ole. Työkaverit opastivat kärsivällisesti ja olenpa minäkin saanut vastaavasti opettaa heille jotakin uutta.

On hienoa, jos työyhteisön ilmapiiri sallii opettelun ja oppimisen ja tukee ja kannustaa sitä. Monesti jännityskin jää pois varmuuden ajan myötä kasvaessa.

Tsemppiä sinulle Nan uuteen työhösi!

Hehkuvainen said...

Positiiviset ajatukset ja vahvistukset ovat tärkeitä. Positiivarit on kyllä hieno tapa aloittaa päivä! :)

pelle gudsson said...

Hyvää ystävänpäivää ja kiitos tuon hienon ajatuksen jakamisesta.

Nan said...

Nainen.kuvastimessa: on tosiaan hienoa, jos työpaikan ilmapiiri on rento ja suvaitseva ja sallii opettelun. Nykyisen työni ilmapiiri on kaikin puolin ihan erilainen kuin edellisen työni. Nyt kysyminenkin tuntuu helpommalta, toisaalta työkaverinkin ovat todella kokeneita konkareita. Kiitos tsempeistä! :)


Hehkuvainen: positiivisuutta pitää pitää yllä, ei se vielä itselläni automaattisesti tule.


Pelle G: kiitos toivotuksista ja ystävätoivotuksia minultakin, vaikkakin päivän myöhässä.