Tuesday, April 16, 2013

Epämukavuusalueella

Heräsin viime yönä ennen neljää. Tunsin kehossani vellovan ikävien ajatusten aiheuttamia tunteita, epävarmuutta, epämukavuutta, pelkoa ja jopa häpeää. Olen joutunut työssäni lampsimaan nyt pari viikkoa vahvasti epämukavuusalueellani ja se on aiheuttanut stressiä ja pahaa oloa.

Olen oppinut itsestäni valtavasti uutta. Se taitaa olla luonnollista, uudet asiat (tässä tapauksessa työ) aiheuttavat tuollaista. En olisi silti arvannut löytäväni itsestäni sellaisia piirteitä kuin mitä olen löytänyt. En ole pelkästään ilahtunut löydöistäni. Olisin todellakin toivonut, että olisin ennemmin löytänyt itselleni uusia vahvuuksia kuin uusia heikkouksia, mutta tällä mennään.

Tiedänpähän nyt, minkälaisia asioita minun kannattaa jatkossa välttää. Tai oikeastaan kumpihan olisi parempi vaihtoehto, välttää vai siedättää? Pienesti siedättäminen voisi auttaa näihin tilanteisiin, mutta uskoisin välttelyn toimivan omalla kohdallani parhaiten. Valita toisin. Joihinkin asioihin ei kai kannata päätänsä työntää, jos sellaisen tilanteen vain voi valita.

Tämä lampsiminen jatkuu vielä pari viikkoa ja on onneksi vain osa työtäni. Muu osa on mukavaa.

Aamulla herättyäni (nukahdin siis vielä uudelleen neljän aikaan) päähäni putkahti ajatus, että kunhan näistä viimeisistä opiskelujutuistani selviän, en enää koskaan tee asioita, joita en halua aidosti tehdä. Eihän elämä näin simppeliä ja suoraviivaista ole, mutta oloni tuolla hetkellä oli tosi varma ja vahva.

2 comments:

Jukka said...

Hereillä olo on hyvästä. Siinäkin mielessä, että olen oppinut varomaan lopullisia linjauksia elämässä. Haluan tehdä tilaa uudelleen tulkinnoille. Tänään näin ja huomenna ehkä toisin?

Pätee moniin, jos ei ihan kaikkiin asioihin. ;)

Nan said...

Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä, että hereillä olo on hyvästä. Olen myös oppinut tuon, että lopullisia linjauksia ei kannata elämässä tehdä. Paitsi sen suhteen, että haluan puutarhan, koska mikään ei ole tärkeämpää kuin puutarhanhoito ;) Mutta joo, elämää päivä kerrallaan, itsestään uutta oppien. Kannattaa olla itse elämänsä ohjaksissa, jos vain voi.