Sunday, April 28, 2013

Vaateinventaario - sukkameressä

Olen tiennyt, että minulla on Paljon sukkia. Niille on ollut varattuna yksi hylly vaatekaapistani (onko ihme, että kaapissani ei tunnu tilaa olevan?), joten en ole ollut määrästä erityisen harmissani. Kyllähän sukkani yhdelle hyllylle mahtuvat ja muutamat uudetkin sinne joukkoon tummasävyiseen.

Ihan mielenkiinnosta päätin laskea sukkani. Tai no, ehkä en pelkästään mielenkiinnosta, vaan kyllä se määräkin alkoi jo ahdistaa. Perimmäiset ja pohjimmaiset sukat eivät nimittäin juuri käytössä kulje. Summaksi sain - tadaa - yli 100 paria sukkia! Oho. Eli jos käyttäisin kaikkia sukkiani, yksi sukkapari olisi käytössä noin kolmena päivänä vuodessa. Tähän määrään en ole edes laskenut villasukkiani.

En ole ostanut sukkia useampaan vuoteen, koska olen saanut niitä säännöllisesti. Luultavasti en myöskään ihan lähivuosina osta. Määrästä tyrmistyneenä tartuin toimeen. Kasasin sukkani lattialle ja lajittelin ne kahteen kekoon: siistit arkisukat ja muut sukat (kuten urheilu- ja pörrösukat ja muut vastaavat). Molemmista otin muutamat parhaimmat sukat ja laitoin vaatekaappiini. Joitakin rikkinäisiä ja suurimpia inhokkejani poistin kasoista. Loput sukat sulloin kahteen muovipussiin, kummankin keon omaansa. (Reilu sata sukkaani menevät siis kahteen muovipussiin, siitä voi päätellä määrää käytännössä.)

Seuraavaksi on ollut käynnissä sukkaprojektini rauhallisempi vaihe, joka on edelleen menossa. Olen toisinaan ottanut pusseista sukkia käyttööni. Jos ne ovat tuntuneet hyviltä jaloissa ja väri sopii yhteen muiden vaatteideni kanssa, sukat ovat käytön ja pesun kautta päätyneet vaatekaappiini. Toisinaan olen kaivanut pusseista sukkaparin, joka on epäsopiva, ei sovi väreiltään muihin vaatteisiini tai josta en muuten vain pidä. Nämä ovat päätyneet poistoon. Hiljalleen pussit ovat tyhjenemään päin, puolivälissä mennään.

On selvää, että minulla on jatkossakin paljon sukkia, mutta tavoitteenani on se, että jokainen sukkapari olisi minulle mieluinen. Kun minulla on kerran mahdollisuus valita, valitsen vain lempisukkiani. En halua enää inhokkisukkien täyttävän kaappiani. Enkä varsinkaan halua sellaisia jalkojani vaivaamaan.

3 comments:

Hehkuvainen said...

Projektisi näyttää etenevän hienosti :)!

Sukat ovat kulutustavaraa, mutta 100 paria on kyllä jo todella paljon. Jos en laske sukkahousuja tai villasukkia, päädyn omalla kohdallani aika tarkalleen kymmeneen pariin. Muutama pari voisi olla lisää, koska nyt tuntuu siltä että puhtaat loppuvat ennen kuin pyykkiä pestään :/.

trina said...

On sulla tosiaan aika paljon sukkia :) Minusta kun tuntuu siltä, että sukkia on aina liian vähän kun ne kuluvat niin nopeasti. Yhtenään pitää olla ostamassa sukkia. Hyvää kevättä sulle!

Nan said...

Hehkuvainen: miten sukkia voi olla kertymättä? :D Tuntuu, että minulla ne eivät kulu. Tämä on toisaalta loogista, jos yhtä sukkaparia käyttää vain harvakseltaan, mutta silti. Ärsyttävää. 10 paria kuulostaa varsin vähältä, mutta tuollainen pienempi määrä olisi kyllä mukavaa. Ehkä sukkien hyvä määrä voisi olla sellainen, että ne riittäisivät korkeintaan noin kahdeksi viikoksi? Kiintoisaa kyllä kuulla, paljonko "normaaleilla" ihmisillä on sukkia :P


Trina: Kiitos :) Jos sukkia olisi vain vähän, ne varmaan kuluisivatkin. Hyvähän se on, että on vain se, minkä tarvitseekin. Hyvää kevättä sinullekin :)