Wednesday, July 09, 2014

Lämmintä, kuumaa, tukalaa

Hetkessä hypättiin viileästä kesästä helteisiin, hupsista. Niin kuin olen täällä tsiljoona kertaa sanonut, en pidä helteistä. Minulle tulee tosi tukala ja huono olo, jossa keskityn lähinnä selviytymään hengissä kuumien päivien läpi. Aina ei näin ole kuitenkaan ollut, olen joskus nauttinut helteistä.

En tiedä, mistä muutos johtuu. Iästäkö? Muistan nauttineeni helteistä, lekotelleeni auringossa tuntematta suurta tukaluutta. Minun ei ole tarvinnut olla niin huolellinen nesteen ja suolan suhteen kuin mitä nyt tarvitsee. Olen voinut heilua ulkona huoletta. Nyt pitää ostaa litratolkulla kivennäisvettä ja jotain suolaista ja muistaa "lääkitä" itseään niillä säännöllisin väliajoin. Parasta, mitä helteillä voi tehdä, on uiminen. Muuta ei sitten jaksakaan.

Nykyinen asuntoni on tähän mennessä ehdottomasti huonoin helteillä elämiseen. Kuuma ja ilmanvaihtoa ei ole (viileinäkään päivinä). Tämä on varmasti muuttanut suhtautumistani helteisiin, kun enää asuntoni ei ole sellainen paikka, jossa voisi helteellä olla.

Silti hellepäiviä maassamme on oikeasti aika vähän. Minulle sopivia säitä on vuodessa aika paljon ja helleihmisille tällaista herkkua on vähän. Nauttikaa siis te, jotka voitte! Mielellään minunkin puolestani :) Aion minäkin nauttia, minkä voin. Olen hieman auringossa, kun pieni määrä aurinkoa tuntuu hyvältä ja tarpeelliselta. Nautin pienestä tuulen henkäyksestä, joka helpottaa tukaluutta. Nautin jäätelöä ulkona istuen vihreyttä ja kesän hehkua katsellen. Käyn järvessä vilvoittelemassa. Vuodenajat ovat ihana asia, vaikka niissä ei ihan kaikki juuri itseä miellyttäisikään :)

3 comments:

Zepa said...

Mulla on iso ISO ikkuna etelään eli lämppää riittää. Hyvin on pärjätty sillä, kun olen hankkinut yksiöön kaksi tuuletinta ja myös pidän sälekaihtimet kiinni helotuksen aikaan. Ja ikkunat.

Herrajesta tätä altsheimerii - jouduin etsimään sanan 'sälekaihtimet' englannin kautta!

nainen.kuvastimessa said...

Minäkään en välitä helteistä, olen silloin vetämätön. Viileällä ilmalla taas olen hyvin aktiivinen ja pirteä ja luontokuvaukseenkin esim. puolipilvinen sää on parempi kuin kova auringonpaiste.

Uiminen on kesällä ihan parasta, onneksi Suomessa on järviä ja lampia niin paljon....=) Suloista kesän jatkoa Nan!

Nan said...

Zepa: isot ikkunat etelään on ihana asia muulloin kuin kesähelteillä! Minullakin on ikkunat aurinkoon eli valoisuus on aivan ihanaa, mutta kuumuus ei. Tuulettimet on iso apu sekä toki myös ikkunoiden peittäminen. Ilmastointilaite olisi kiva, mutta nykyiseen asuntoon sellaista ei saa... joten pitää pärjäillä ilman. Kieltämättä tuo sinun altsheimerisi vaikuttaa huolestuttavalta ;)


Nainen.kuvastimessa: helteestä olisi kiva pystyä nauttimaan, mutta vetämättömänä se ei oikein onnistu. Onneksi on sentään uiminen, se on aivan ihanaa :) Kiitos ja ihanaa kesän jatkoa sinullekin!