Thursday, October 23, 2014

Arkijuttuja ja työnhakua

Arki rullaa kai omalla painollaan. Opiskelu tahmaa, mutta sentään jotain tapahtuu sillä rintamalla, ja tahmaamisesta huolimatta motivaatio on hyvä. Huvittaisi vain tehdä ihan kaikkea muuta (mistä sitä muuta tekemistä oikein löytyykin?) Olen pystynyt harrastamaan, kun ainakin tällä hetkellä olen terve. Loppuviikolle on tiedossa oletettavasti mukavaa tekemistä, se on kivaa. Ensi viikolla pääsee taas askartelemaan opiskelujuttujen kanssa jne. Rullaatirullaa...

Hakemaani työpaikkaan "valittiin" melkein heti hakuajan umpeuduttua työntekijä. Joopa joo. Kyseessä on julkisen puolen paikka, joten ei ole vaikea ymmärtää, että kyseeseen paikkaan oli jo katsottuna joku ja hakuilmoitus oli pelkkä muodollisuus. Näinhän ne hommat täytyy hoitaa ja ihmiset kiltisti seuraavat pykäliä...

Mutta mieleeni tulee väkisinkin, että eihän se ole kiellettyä, että hakuilmoituksessa vihjattaisiin jotenkin, että "turha hakea, henkilö on jo valittu". Säästyisi hurjasti turhaa työtä lukemattomilta ihmisiltä, kun ymmärtäisi jo heti kättelyssä olla hakematta. Kyllähän se ensi alkuun tuntuisi ehkä oudolta, että ilmoituksessa lukisi, että "ei kannata hakea" tms., mutta olisi se jotenkin reilumpaa, kun viattomien ihmisten tuntien pakerrus ja itsensä kehuminen ihan tyhjän takia.

Tuli vain mieleeni. Olen toki iloinen, että nyt minulla on valmis CV, jolla toivottavasti seuraavan kerran haen oikeaa työpaikkaa.

2 comments:

nainen.kuvastimessa said...

Voi harmi, ettet saanut sitä paikkaa! Tuollaisia pettymyksiä on sattunut omallekin kohdalle, sellaista se elämä vain joskus on.

Onneksi olet pysynyt terveenä, itse olen sairastellut paljon ja tuntuu, että elämä lipuu ohitse, kun minä vain sairastan ja kipuilen. No, on se vähän helpottanut ja pääsin tänään pitkästä aikaa metsään ja suolle karpaloon.

Nan said...

Sellaista se työnhaku on. En oikeastaan edes odottanut saavani tuota paikkaa, mutta jotenkin odotin kuitenkin normaalia työnhakuprosessia tms.

Terveenä oleminen on aivan ihanaa, pitkän taudin jälkeen sitä osaa nyt todella arvostaa. Ikävä kuulla, että sinäkin joudut sairastamaan... mutta toivottavasti se nyt tuosta menee paremmaksi! Mukava lukea metsäreissustasi blogistasi :)