Sunday, April 17, 2016

Kevättä parvekkeella

Okei, ehkä otsikko lupaa turhan paljon. Mutta heräsin kevään tulemiseen maaliskuussa parvekkeellani, kun kohtasin siellä uutta vihertävää, pientä pirteää kasvun alkua. Parvekkeella? Tällä kertaa syksyn laiskasta parvekkeen siivouksesta (siis ei juuri siivousta) on ollut se hyöty, että kaksivuotinen ruohosipuli on alkanut kasvaa. Minullahan kasvoi viime kesänä ruukussa ruohosipuli oikein hyvin. Syksyn myötä ja talven tullessa kasvi kuihtui hiljalleen ja en sen kummemmin kiinnittänyt enää siihen huomiota. Tämä kuva kertoo tämän hetkistä tilannetta, mutta oli sykähdyttävää nähdä kasvun alku muutama viikko sitten.


En tuohon kuvaan vielä siistinyt viime syksynä kuivuneita lehtiä pois, mutta pitää siivota. On mukavaa, kun parvekkeella on jo jotain kasvavaa ja mukavaa tietää, että tuon pitäisi kukkia kaunein kukkasin tänä kesänä. Sitä siis odotellessa.

Nyt olen saanut vauhtia parvekkeen siivoukseen ja tulevan kesän kasvien suunnitteluun. Jotenkin tuntuu, että tämä suunnitteluvaihe on aina yhtä innostavaa, yhtä kiehtovaa kuin aikanaan kasvien kasvun seuraaminen ja hoitaminen.

Tänään on ollut sadepäivä, mutta ei ole harmittanut, kun olen tiennyt, että luonto tykkää. Eilen kävelin metsässä ja oli vielä hieman ankean näköistä, mutta tästä se kasvu lähtee nopeasti käyntiin. Sitä on ilo seurata. Lintujen lauluakin kuuntelen innoissani. Tämä aika vuodesta on aina niin mahtavaa luonnon tarkkailun kannalta!

2 comments:

Huopalintu said...

Onpas hyvin talvesta säilynyt ruohosipuli. Kasvit osaavat välillä yllättää :)

Nan said...

Joo, on kyllä ollut kiva ylläri :) Kasvit osaavat välillä yllättää. Tiesin kyllä, että ruohosipulin voi saada talvehtimaan, mutta en odottanut, että se pärjäisi ruukussa parvekkeella. Pakkasta on kuitenkin ollut ihan reilustikin.