Saturday, May 14, 2016

Vappuretki

Pääsin vihdoin vappuna avaamaan retkeily- ja luonnonihmettelykauteni tälle kesälle. Päivä oli aurinkoisen sään ja loistavan fiiliksen myötä oiva avaus kesäkaudelle. En ehtinyt lähteä liikkeelle niin aikaisin kuin alunperin olin suunnitellut, joten muuten kohteen lähikohteeksi. Suuntasin siis melko lähellä sijaitsevalle pienelle järvelle. Kun astuin metsään, tunsin tulevani paratiisiin, kotiin.


Uutta kasvillisuutta oli näkyvissä vielä varsin vähän, mutta sinivuokkoja sain ihailla.


Minulla ei ollut karttaa, kun ajattelin osaavani järvelle polkuja pitkin. En vain arvannut, että metsä olisi täynnä eri suuntiin suuntaavia polkuja, joten olin hieman ihmeissäni polkujen kanssa. Vastaani tuli hieman eksyksissä oleva pariskunta, joka oli tulossa järveltä, joten neuvoimme toisiamme oikeaan suuntaan. Lopulta löysin järven.


Istuin kalliolle juomaan kaakaota ja syömään eväitäni. Jokin vesilintu ui tyynellä järven pinnalla. Muutama lintu lauloi. Kimalainen pörisi. Tästä alkoi kesäni ja kesän luonnossakulkemisen kauteni. Hymyilin. Retki oli oikein onnistunut. Lisää näitä!


2 comments:

Between said...

Hieno paikka. Parasta, jos se vielä sen verran lähellä, ettei sinne lähtemiseen tarvita tekosyitä. Tämän päivän alituisessa hulinassa metsän rauha tuntuu suorastaan juhlalliselta. Nautinnollista ja hyvin terapeuttista.

Nan said...

Paikka on hieno, vaikka siellä kuljetaan paljon. Surullista on se, että tuon järven läheltä aiotaan hakata metsää. Kuljin metsässä ja mietin, miten monen eläimen, linnun ja eliön koti aiotaan tuhota. Surullista. Mutta muuten toki nautin kulkemisesta ja olen iloinen, että pystyn menemään tuonne koska tahansa. Kyllä olo oli päivän jälkeen uudistunut.