Sunday, September 30, 2018

Pitäisi muistaa, että elämä ei ole reilu

Katsoin erään tv-sarjan. En viitsi kertoa sen nimeä, jotta en spoilaa sen juonta sellaiselle, joka ei sitä ole vielä nähnyt, mutta aikoo sen katsoa. Tästä kirjoittamastani sarjan voi kyllä varmaan tunnistaa, mutta kirjoitan silti.

Lyhyesti tiivistettynä sarjassa oli henkilö, joka oli istunut yli 20 vuotta vankilassa syyttömänä murhasta tuomittuna. Uudet tutkimukset vapauttivat hänet, mutta kyläläiset pitivät häntä edelleen syyllisenä murhaan, kun oikeaa murhaajaa ei oltu saatu kiinni. Lopulta murhaaja saatiin kiinni ja syyttömänä tuomittu sai lopultakin rauhan ja pystyi keskittymään oman elämänsä elämiseen. Tai siis olisi pystynyt, jos ei olisi saanut sydänkohtausta pian sen jälkeen, kun vapautuminen yli 20 vuoden fyysistä ja henkisistä kahleista koitti. Kohtaus kosketti minua todella paljon.

Pitäisi muistaa, että elämä ei ole reilu. Jollekin voi tapahtua paljon hyvää ja toiselle paljon pahaa. Tai ainakin uskon niin, että hyvät ja huonot asiat eivät ole tasapainossa. Ei paljon pahan jälkeen tapahdu välttämättä hyvää ja päinvastoin. Elämä on sattumien ketju, jota valinnat jonkin verran ohjaavat. Usein kyllä mietin sitä, onko olemassa jokin tasapaino hyvien ja pahojen asioiden välillä? Onko jotain ennaltamäärättyä? Toisaalta mikä lopulta on hyvää ja mikä pahaa? Pahasta voi seurata hyviä asioita ja hyvästä pahaa, tällaisten asioiden määrittely ei ole niin helppoa. En osaa yhtään vastata näihin kysymyksiin.

Jotenkin tuntuu siltä, että ei pitäisi takertua varsinkaan pahaan, vaan elää elämäänsä eteenpäin, jotta ei jälkeenpäin huomaa olleensa väärissä kahleissa.

Oma elämäni on ollut nyt liian paljon työhön keskittynyttä ja kun siellä tietyt asiat hiertää, niin siitä maailmasta kumpuaa nämäkin mietteet. Toki myös siitä, mitä maassamme ja maailmassa tapahtuu. Siksi usein olisikin hyvä vain keskittyä omaan pieneen maailmaansa ja kivoihin harrastuksiin, tehdä omasta arjesta kivaa, kun ei noihin muihin asioihin voi juuri vaikuttaa. Moni asia on kuitenkin aivan hyvin juuri nyt.

Upeaa uutta viikkoa! :)

No comments: