Tuesday, November 06, 2018

Uusi koti

Olen täälläkin ajoittain haaveillut muuttamisesta, mutta nyt syksyllä siitä tuli todellisuutta: minulla on uusi koti. Kaikki tapahtui nopeasti, eli juuri kun aloin katsella asuntoja, eteeni ilmaantui yksi todella kiinnostava vaihtoehto. Mietin tovin, että en voi näin nopeasti valita, kun olisi hyvä katsella vaihtoehtoja, mutta toisin kävi. Pian sainkin alkaa järjestellä muuttoa ja kun sen sain taakseni olen totutellut uusiin maisemiin ja tunnelmiin. Muuttomatka ei ollut pitkä, mutta olen silti saanut tutustua uusiin polkuihin ja lähimetsään - samalla tietäen, että aiemmat hiihtomaisemat eivät ole hurjan kaukana.

Uusi koti toi pienenpienen pihan ja lähimetsän. Pihalle olen kaivanut kukkasipuleita ja lähimetsästä löytyi suppilovahveroita. Kotiutuminen on siis käynnissä ja fiilis on ollut pääasiassa hyvä. Toki muutos on ollut myös pelottava ja onhan tämä jonkinmoinen heittäytyminen uuteen, joka tuo tietynlaista epävarmuutta. Asuminen nimittäin hieman kallistui ja en yhtään luota työmarkkinoihin. Nyt olisi syytä saada pysyä töissä.

Yksi pieni harmistuksen aihe on ollut sisätilojen hämäryys. Metsä on ihana, mutta sisätiloja varjostava, ja sisäkasvit tarvitsisivat lisävaloa selvitäkseen. En vielä tiedä, miten saisin tuon järjestettyä. Edellinen asuntoni oli mahdollisimman valoisa, sisälle paistoi pitkään ja kirkkaasti. Nyt aurinko ei paista sisälle.

Viime kesä oli muutenkin hurja kasveilleni (edellinen asuntoni oli siis todella kuuma) ja kasvit eivät olleet vielä toipuneet siitä, kun muuttivat hämärämpään kotiin. Saa nähdä, tuleeko talven aikana karsintaa paljonkin. Kesällä kasveistani melkein kuolivat kuningaskissus ja saint pauliat. Ne eivät taida sietää pitkää kuumuutta. Nyt ne sinnittelevät jotenkin, mutta lopullinen kohtalo on vielä avoinna.


Enkelinsiipi on vielä pärjännyt ihan hyvin, mutta luultavasti kaipaisi lisää valoa. Tässä kuvassa se on päässyt vanhan kasvivalon loisteeseen.Uuden kodin seinällä katselee papukaijoja. Kodissani on vahvasti läsnä luonto ja näin saa ollakin. Se on se kaikista omin teema kuitenkin.

Eiköhän tästä hyvä koti tule, kun totuttelemme toisiimme ja arki lähtee rullaamaan omalla painollaan. Kaikki on kuitenkin lopulta ihan hyvin juuri nyt.

8 comments:

Liiolii said...

Onnea uuteen kotiin. Kokeilen onnistuuko kommentointi, minulla on ollut ongelmia Bloggerin kanssa jo pitkään. Minunkin asuntoni on hämärä (ja viileä!), kasvit pärjäävät jotenkuten.

Nan said...

Liiolii: kiitos :) Kaipa hämärään kotiin pitää valita kasvit sen mukaan, että pärjäävät. Aiemmin tätä ei ole tarvinnut miettiä.

velkanainen said...

Kasveille kasvivaloja niin eiköhän ne pärjää :)

Nan said...

velkanainen: eiköhän :) Haaste on vain siinä, että saisi sijoitettua järkevästi ja nätisti noita valoja :)

Between said...

Onnea uuteen kotiin! Kiva, että sait myös pienen pihan. Kesän tullen se tuo uuden elementin asumiseen.
Kasvivalot virkistävät kasveja, mutta monet kasvivaloviritykset eivät ole kaikkein kauneimpia katsella. Meillä viherkasvien kanssa suurin ongelma on valoisimpien paikkojen eli ikkunalautojen alla hohkaavat sähköpatterit. Niistä kasvit eivät tykkää.

Nan said...

Between: kiitos :) Joo, odotan mielenkiinnolla, miltä oma piha mahtaa kesällä tuntua. Aika vähän siellä voi maata kaivaa, mutta ruukkuja, tuoleja ja pöytä mahtuu toki. Puutarha se minipuutarhakin on, jos hieman suunnittelee :) Minulla on myös sama ongelma, että on patteri ikkunalaudan alla. Muuten ikkunalauta onkin kiva, mutta saa nähdä, miten kasvit viihtyvät sellaisella nyt talvella. On aika vähän tilaa taas muualla, joten en ehkä saa siirrettyä muutamaa kasvia toisaallekaan. Olisi kiva saada laitettua kasvivalot siten, että ne eivät olisi kovin ruman ja "ylimääräisen" näköiset, mutta saa nähdä, miten käy.

Huopalintu said...

Oi, kivaa! Kuulostaa hyvältä! Aina joutuu tekemään kompromisseja, kun muuttaa uuteen, täydellistä on vaikea saada (jollei ole supertulot). Onnea ja iloa uuteen kotiin ❤

Nan said...

Kiitos Huopalintu ❤ Kyllä, aina täytyy tehdä kompromisseja. Vaikka uudessa kodissa on puutteita, on siinä enemmän silti kivaa ja hyvää :)