Tuesday, July 03, 2007

Valtava Vatsa - naisen elämää

Naisen elämä voi olla joskus vaikeaa. Olin eräänä päivänä työpaikan hississä, kun katsoin peilistä sivuprofiiliani. Silmäni suurenivat: voi kauhistus! Mistä tuo on tullut! Valtava Vatsa! On minullakin ollut välillä päiviä, jolloin turvottaa ja vatsa näyttää isolta, ja sitten on vastaavasti päiviä, jolloin vatsa on ihanan litteä, ja mielikuvitusta käyttäen näkee jopa vatsalihaksia. Mutta että tällainen vatsa?! Pääasiassa vatsa on siis pysynyt aisoissa.

Nyt ei. Näytin raskaana olevalta. Kotona kävin vaa'alla: lukema oli ihan sama kuin aiemminkin. Mittasin jopa vyötärönympärykseni: sama lukema kuin aiemminkin. Ainoastaan navasta alaspäin on tapahtunut jotain.

No, eipä siinä muu ole auttanut kuin yrittää pitää vatsalihaksilla vatsa koossa (käyhän tuo ainakin vatsalihastreenistä): sehän se tästä vielä puuttuisi, että joku tulisi onnittelemaan tulevasta perheenjäsenestä.

Ärstyttää. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan, miten päästä vatsasta eroon. Harrastan jo liikuntaa useampana päivänä viikossa. Vatsalihaksiakin joo, pari kertaa viikossa. Pitäisikö nyt vetää vain jotain salaattia jatkossa? Ärsyttää.

(Tuli tässä mieleen, että on minullakin loppujen lopuksi pienet murheet.)

5 comments:

Ninni said...

Kiinnostavaa luettavaa. Kirjoitat rehellisesti ja aidosti.

yksin_ovella said...

Kiitos :-) Mitäpä sitä suotta ketään täällä mielistelemään.

pauliina said...

Valtava vatsa. Vatsan turvotus saattaa johtua suoliston hiivasyndroomasta. Sairaus ei ole suomessa tunnettu, mutta siitä kärsiviä on paljon. Itse paranin ruokavaliolla, muutamssa kuukaudessa turvotukset jäi, ja nyt siitä on jo 7 vuotta aikaa. Kannattaa kokeilla ruokavaliota, ei ainakaan pahaa tee. Sain ohjeet ja reseptit postitse Porista Pauliina Peltomäeltä.
Nimimerkki Virpi

Anonymous said...

Ärtyvän suolen oireyhtymä ja ummetus voi aiheuttaa vatsan turvotusta. Masennus ja nesteen kertyminen kehoon voivat olla merkkejä kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Nan said...

Pauliina ja anonyymi: kiitos teille vinkeistänne. Viime aikoina turvotusta ei ole enää ollut. Ehkäpä pieni ruokavalion hiominen ja liikunta ovat auttaneet. Uskon myös stressin vähenemisellä olleen suuri vaikutus: jostain syystä minulla stressi menee helposti vatsaan, sekä ylös että alas. Tuo kilpirauhasen vajaatoiminta on minua joskus mietityttänyt, kun olen usein väsynyt. Olen käynytkin mittauksissa, mutta ei niissä näkynyt mitään mainittavaa (mikä ei tietenkään tarkoita mitään varmaa).