Saturday, August 11, 2007

Kirjallisuutta - Veronika

Luin loppuun kirjan "Veronika päättää kuolla" (Paulo Coelho). Kirja oli mukava luettava, aika ohut, mutta kivasti kirjoitettu tarina. Kirjoitin jo aiemmin, että kirjan alku kolahti minulle siksi, koska Veronikan ongelma kirjan alussa on sama kuin itselläni: päivät toistuvat liian samanlaisina, jolloin tulee tunne, että elämässä on kaikki jo näetty ja koettu.

Kirjassa kuitenkin Veronika löytää keinon rikkoa samanlaisina toistuvat päivät. Hän oivaltaa valitsevansa elämän joka päivä, ja että vain hän itse voi muuttaa elämänsä siten, että hän elää omaa elämäänsä eikä jonkun toisen hänelle kirjoittamaa elämää.

Yritän opetella ihan samaa asiaa kuin Veronika. Ympäröivä maailma ikään kuin painostaa minua koko ajan tietynlaiseen elämään, jolloin hämärtyy se, mitä itse oikeasti haluan. En halua kaavamaisesti toistaa sitä, mitä "pitää" toistaa. Haluan valita ihan itse joka päivä sen, mihin suuntaan elämäni kulkee. Haluan itse kirjoittaa elämäni oman näköisekseni ja itse tehdä itseni onnelliseksi.

Kuulostaa hienolta. Mitenhän on toteutuksen laita?

2 comments:

Serika said...

Itsekin luin tuon kirjan muistaakseni viime kesänä ja se todella herätti ajattelemaan.

Joskus itsellänikin on ollut sama ongelma, että päivät tuntuvat toistavan itseään saman kaavan mukaan. Enää sitä ongelmaa ei niinkään ole. Ehkä nykyään tempaudun rohkeammin mukaan kaikenlaiseen, miettimättä liikaa jaksanko, huvittaako tai pelottaako. Jotenkin olen myös sisäistänyt sen, että tässä sitä omaa elämää eletään, tässä ja nyt, eikä joskus. En nyt ihan kannata sitäkään, että kokoajan pitäisi elää kuin viimeistä päivää, mutta on turhaa rakentaa elämäänsä vain tulevaisuuden varaan. Ainahan sitä tulee vaiheita, jolloin tuntuu, että on aivan eksyksissä, mutta sekin on ihan ok. Se on elämää.

Tsemppiä omanlaisen elämän metsästykseen! :)

Nan said...

Kiitos tsemppauksestasi! Kuulostaapa hyvältä tuo, että sinulla on ollut tuo sama ongelma ja olet onnistunut ratkaisemaan sen! En olekaan yksin tämän asian kanssa :)

Tuntuu, että olen alkanut taipaleeni tuon ongelman ratkaisemisessa. Olen jo löytänyt jotain juttuja, jotka tuntuvat hyvältä. Olokin on pikkaisen parantunut. Kaipa tämä tästä :)