Monday, December 01, 2008

Mitä ihmettä nyt voi tehdä ulkona?!

Otsikon kysymys tiivistää hyvin viikonlopun mietintäni. Siis oikeasti, mitä ulkona voi tehdä, kun lunta ei oikeastaan juuri ole, vettä sataa ja on pimeä ja kolea?! En ole keksinyt muuta kuin lenkkeilyn (kävely ja juoksu) ja pyöräilyn (sillä edellytyksellä, että ei ole jäätä ja uskaltaa koetella renkaitaan terävällä sepelillä). Keinumaankaan ei voi mennä, kun nekin on poistettu ns. "talven" tulon myötä. Talvi, pah, hyvä vitsi.

En ole koskaan erityisemmin pitänyt talvesta, mutta nyt kun talvet näyttävät olevan menossa lämpimämpään, eli loskaisempaan, jäisempään ja tuulisempaan suuntaan, huomaan inhoavani talvea entistäkin enemmän ja samalla olevani oikeastaan aika kiintynyt oikeaan talveen. Haluan hiihtämään! Haluan, että vähäinen valo voisi heijastua lumesta! Haluan, että pakkanen nipistää nenänpäätä! Mutta ei.

Olisi mukava asua jossain hivenen talvisemmassa paikassa sitten kuitenkin. Ei sisällä värjöttely pimeimpään mahdolliseen aikaan ainakaan piristä jo muutenkin nuutunutta oloa. Vesisade ei virkistä ja kadulla kävely kauhistuttaa kimmeltävien jäätiköiden vuoksi. Taivaan peittää tuulen vuoksi vikkelästi kulkevat pilvet. Aurinko, milloinhan sekin on viimeksi näyttäytynyt?!

Ääk, minä en ala, tahtoo ulos, mutta ei tällaiseen likaan/loskaan/märkyyteen/pimeyteen/synkkyyteen :(

9 comments:

Yvioon said...

Mäkään en ole yleensä pitänyt talvesta, kun mulla on aina kylmä. Nyt vaan ei todellakaan keksi, miten ulkona liikkua, kun liikuntahan olisi hyväksi.

Niin, voihan se olla, että lumisena talvena innostuisi kokeilemaan hiihtoa tai luistelua.

Hehkuvainen said...

Väkisinkin jää ulkona liikkuminen vähemmälle tällä kelillä... :( Vaan kyllä minä silti urheasti aina välillä paarustan lenkkipolulle :D. Lunta minäkin kaipaisin, ja oikeita pakkasia.

Pilviharso said...

Ihan samoilla linjoilla täälläkin. Lenkkeily tässä säässä on fiksua ainoastaan hyvän lenkkikaverin kanssa, jolloin keskittyy maisemien katsomisen sijasta keskusteluun.

Anonymous said...

Ihmeen paljon ulkoilu kuitenkin aina virkistää mieltä, karmeasta säästä huolimatta, jos vain saa lähdettyä ulos. Minulla se on viime aikoina jäänyt yleensä haaveeksi, mutta sunnuntaina sain kiskottua itseni ulos vesisateeseen. Piristi kummasti.

-mari

Nan said...

Minäkin olen niin viluinen, että en sen vuoksi ole juuri talvesta välittänyt, mutta olen viime vuosina huomannut, että hyvällä varustuksella pärjää.

Kyllä minäkin yritän urheasti raahata itseni lenkkipolulle säässä kuin säässä (viikonloppunakin kaksi lenkkiä), kun kyllä se loppujen lopuksi pelkästään hyvää tekee. Välillä tuntuu vain tylsältä ja synkeältä tallustaa yksin pimeässä ja vesisateessa, kun vaihtelua ei juuri saa muuten kuin ottamalla kävelysauvat mukaan tai jättämällä ne kotiin :( Pääsisi edes uusiin maisemiin joskus. No, eiköhän tämä vuodenaika ole taas jossain vaiheessa takana ja muutakin pääsee tekemään.

Niiaava Niksimies said...

Monenlaista tekemistä olisi. Ryhdy vaikka jousimetsästämään. Muutama vuosi menee tauluun harjoitellessa, mutta sitten pääsee jo jänikseinpyyntiin.

Puputus siitä, ettei perustuloiselle ihmiselle olisi tekemistä, on omaa saamattomuutta. Kaikenlaisia lajeja on, monenlaista puuhaa riittää. Sitä vain pitää ryhtyä tekemään. Mikset tee?

Nan said...

No joo, siis etsin *liikunnallista* tekemistä eli sellaista, jossa tulisi oikeasti hiki ja hengästyminen.

Kaino Kätyri said...

"No joo, siis etsin *liikunnallista* tekemistä eli sellaista, jossa tulisi oikeasti hiki ja hengästyminen."

http://www.kickbike.com.au/images/Kickbike%20Promotional%20Video%20WEB_RES.wmv

http://www.youtube.com/watch?v=IYrpJ_7_KEw

http://www.youtube.com/watch?v=uRC4v-OF6y8&feature=related

Nan said...

Kiitos vinkeistä! Tuossa onkin osa sellaisia liikunnallisia harrasteita, joita varmasti aion vähintäänkin kokeilla :)