Tuesday, November 23, 2010

Iloa pakkasesta

Talvi on tullut ja minä olen nauttinut siitä. Olen viime vuosina löytänyt (taas?) talvi-ilon, lumen ja pakkasen hyvät puolet. Nautin, kun lumen myötä maisema kirkastuu ja näyttää kuin uudelta.

Syksyn räntäloskakausi harmittaa minua joka vuosi yhtä paljon. Se on minulle se hankalin aika, en koe sitä mitenkään "omakseni". Se on ikävä kausi, kuin ikävä vieras, joka on pakko elää läpi. Sen jälkeen helpottaa, ainakin toivottavasti.

Talviviihtymistäni on auttanut suunnattomasti ihanat ja lämpimät varusteet. Olenkin viime vuosina saanut tai ostanut pehmoisia tumppuja, villasukkia, myssyjä ja huiveja. Viime talvena ostamani huopikkaatkin ovat mahtavat, parhaat kengät heti eräiden lapsuuden kenkieni jälkeen (joita ei tietenkään ole enää vuosikausiin ollut). Minulta oikeastaan puuttuu vain sellainen takki, jonka kokisin omakseni. Tiedän, millainen se olisi, mutta kaupat eivät sellaisia myy. Jatkan siis vielä etsintöjäni takin osalta.

Toivottavasti ehtisin ensi viikonloppuna ulkoilemaan oikein kunnolla. Pakkasessa ulkoilun jälkeen on ihan erityisen mukavaa käpertyä sohvalle peiton alle lämpimään jotain hyvää napostellen.

3 comments:

Hehkuvainen said...

Joskus minusta tuntuu hieman siltä, että talvea inhoavat ihmiset ovat vain huonosti varustautuneita. Kyllä kylmän ja viiman kestää (ja siitä jopa nauttii) kun on oikein pukeutunut! Helppo sanoa nyt, kun ostin eilen ihqut rukkaset <3 :D.

trina said...

Komppaan tässä talviasiassa! Kyllä hyvät varusteet tekevät ulkoilusta nautinnollista. Ja kun vielä voi opetella näpertämään itselleen noita myssyjä ja lapasia niin saa just sellaset kun tykkää ja tekemisen riemua :)

Mukavia talvipäivien hetkiä sinulle!

Nan said...

Hehkuvainen: uudet rukkaset, kiva :) Minustakin tuntuu siltä, että suurin osa valittajista on pukeutunut aivan liian kevyesti, ei voida laittaa myssyä/hattua, jotta kampaus ei mene jne. Ei ole ihme, jos paleltaa.


Trina: Kiitos :) Ei sää ulkoilua estä, kun on kunnon varusteet :) Minulla on pitkä tauko kutomisesta, mutta suunnitelmia on olemassa. Kunhan vain saisi aloitettua nuo käsityöt! Harmi, että en oikein osaa. Käsintehty on ihan parasta.Kauniita talvihetkiä teillekin!