Friday, October 14, 2011

Voihan nuha

Minulla on oikein kunnon aito ja oikea räkätauti. Tämän myötä olen ihmetellyt, että onko minulla tänä vuonna ollut aiempaa enemmän kohtaamisia pöpöjen kanssa vai heikompi vastustuskyky? Ensimmäinen on todennäköinen, toinen mahdollinen asia. Tympeää tämä ainakin on.

Keväällä otin niskalenkin influenssasta, jota en muista aiemmin sairastaneeni. Nyt syksyllä minulla on parin viikon välein ollut sellainen tunne, että olen tulossa kipeäksi, tai olen muuten ollut aivan viimeisen päälle väsynyt ja loppu. Väliin on sitten mahtunut hyviäkin päivä, mutta sitten on taas tullut notkahdus. Nyt sitten räkätauti iski eikä vain meinannut ja tämä viikko on mennyt peiton alla köllötellessä.

Olen alkanut ottaa nyt reilummin D-vitamiinia, jonkin verran C-vitamiinia ja muitakin vitamiineja ja olen pyrkinyt syömään monipuolisesti. Hyvä vastustuskyky (jolla olen voinut aiemmin kehuskella) on oikeasti varsin mainio asia. Vinkkejä vastustuskyvyn tukemisesta otan mielelläni vastaan :)

Terveitä päiviä!

7 comments:

Hehkuvainen said...

Voih, sinuunkin se tarttui :/. Mää kun aattelin että oisin itsekäs ja pitäisin kaikki pöpöt itsellä vaan... ;)

Ensin sairastui mies, sitten minä. Yleensä en mitään pikkulenssuja nappaa, mutta tämä olikin isompi ja iski kunnolla. Mutta se on ihan ok: mun mielestä pitää kerran vuoteen flunssa sairastaakin :).

Pikaista paranemista sinulle!

trina said...

Samaa olen ihmetellyt minäkin, miksi olen ollut tänä vuonna tavallista enemmän ja pahemmissa flunssissa. Keskellä kesää oli yksi elämäni pahimmista flunssista, jälkitautina vielä kuukauden kestävä yskä mikä meinasi muuttua astmaksi ja elämäni kamalin vatsatauti joka vei jalat alta, niin että kuljin konttaamalla :/

Onkohan väestön liiallinen antibioottien syönti tehnyt flunssista pahempia.

Paranemisia ja parempia vointeja sekä vastustuskykyjä.

Nan said...

Hehkuvainen: minulla tämä flunssa on ihan perusflunssa. Tuntuu, että erilaisia pöpöjä on liikkeellä yllättävän paljon, se ei ole mukavaa :( Minustakin on ihan ok saada se perinteinen talviflunssa, kunhan ei mitään sairastelukierrettä iske.Trina: kunpa tietäisikin, miksi sairauksia tulee nyt enemmän... Kesäflunssat ovat yleensä pahoja, mutta en ymmärrä miksi. Sinulla kyllä kuulostaa olleen ikäviä sairauksia :( Nyt kun mainitsit nuo antibiootit, niin olenhan minäkin ollut parillakin kuurilla tänä vuonna... sekin on voinut tosiaan vaikuttaa.---
Parempaa vastustuskykyä teillekin! :)

Pellon pientareella said...

Minullakin on kurkku kipeä ja väsyttää hirveästi. Ihmettelen kovasti, koska yleensä en koskaan sairastu flunssiin, ehkä kerran viidessä seitsemässä vuodessa. Nuhaa ei vielä ole ja pysyn tolpillani, kun otan iisisti. Saa nähdä miten tämä tästä vielä kehittyy, yritän lääkitä D:llä tietysti, Echinaforcella ja munkintipoilla, valkosipulilla, yrttiteellä ym. Olin viikon Ranskassa, ehkä se vaikuttaa tai sitten se, että pitkästä aikaa olen juonut maitoa (espresson kanssa). Paranimisiin ja hyvää syystalvea!

Nan said...

Pellon pientareella: Vautsi, olit viikon Ranskassa :) Sehän on mielenkiintoista vaihtelua! Se tosin varmasti on tuonut myös "uudenlaisia" pöpöjä tarjolle... Minä uskon omalla kohdallani tuohon, että kun pöpöjen osalta on enemmän tarjontaa, ne tarttuvatkin useammin... tosin kyllä vastustuskyky on tässä iso asia. Pikaista paranemista! :) Minulla helpottaa jo :)

Anonymous said...

Vannon päivittäisten vihersmoothieiden nimeen vastustuskyvyn kohentajina! Vitamiinit ja hivenaineet on hyvä saada muuten kuin synteettisinä purkista.

Googlaile vaikka niin pääset hiukan jyvälle aiheesta!

Nan said...

Anonyymi: kiitos vinkistäsi! Olen jo jonkin aikaa yrittänyt kokeilla vihersmoothieita, mutta se on jäänyt... mutta aion kyllä kokeilla! Minusta vitamiinien kannattaa olla mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Siksi pyrinkin nyt syömään mahdollisimman ravinteikkaita ruokia. Lisäravinteita otan sitten luonnollisessa muodossa olevista vitamiineista, jos koen tarvitsevani.