Thursday, January 31, 2013

Saatu haaste eli vastauksia kysymyksiin :)

Olen saanut jo jokin aika sitten haasteen ihanasta Kuvastimessa-blogista. Haasteen ohjeet ovat tässä:

1. Kiitä haasteen antajaa. 
2. Kerro 8 asiaa itsestäsi.
3. Vastaa haastajan 8 kysymykseen.
4. Keksi 8 uutta kysymystä.
5. Haasta 8 bloggaajaa (joilla on alle 200 lukijaa).
6. Kerro bloggaajalle, että hänet on haastettu.1. Kiitos nainen.kuvastimessa, tämä on mieluinen huomionosoitus ja haaste.


2. Mitähän en olisi aiemmin itsestäni kertonut? No, ehkä toistan itseäni, mutta tässä tulee nyt jotain:
  • En tykkää käydä kampaajalla enkä keksi, mitä hiuksilleni tekisin (vai pitäisikö niille edes tehdä jotain). Osaan tehdä jotain kivoja kampauksia, mutta turhan usein hiukseni ovat vain "jotenkin". 
  • Olen aloitellut pienimuotoista sukututkimusta omasta suvustani. Se voisi olla äärimmäisen mukaansatempaavaa puuhaa, jos minulla olisi siihen aikaa.
  • Pidän vihreästä teestä, joten juonkin sitä aika paljon. Kaapissani on taatusti toistakymmentä erilaista teelaatua (siis muutakin kuin vihreää).
  • Tykkäisin varautua pahan päivän varalle eli lienen jonkinsortin hamsteri. Tällä tarkoitan sitä, että haaveilen isosta ruokakaapista, jonne voisin koota kaikenlaista tarvittavaa murkinaa siististi laitettuina erilaisiin kivoihin rasioihin ja laatikoihin. Kaappi olisi siisti ja järjestyksessä, ja sen ansiosta minun ei tarvitsisi käydä kaupassa kuin korkeintaan kerran viikossa.
  • Pidän hiljaisuudesta, rauhallisuudesta ja väljyydestä. Väsyn hälyssä ja metelissä. Ahtaus ahdistaa. En pidä siitä, että ympärillä on paljon tavaraa, vaan kaipaan selkeitä linjoja, sitä, että tavarat ovat piilossa ja paikoillaan.
  • Lapsena olin erilainen: huoneeni oli yleensä sekaisin. Tavarat kulkivat "itsestään" lattioille, ympärilläni oli kaaos. Kyllä varmaan silti siivosinkin joskus, näin muistelisin. Ehkä nykyinen kaipuu siisteyteen ja järjestykseen johtuu osittain tuosta. Osittain varmaan myös siitä, että olen joskus asunut ehkä maailman sotkuisimman miehen kanssa.
  • Olen harrastanut "naisellista hömpötystä" ja käynyt värianalyysissa. Sen mukaan olen syksy, eli minulle sopivat "syksyiset värit" eli ruskea, oranssi, vihreä yms.
  • Pidän melomisesta. Olisi mukavaa saada melominen osaksi elämääni siten, että minulla olisi oma kajakki ja pystyisin itse kulkemaan sen kanssa melomaan. Tiedä sitten, uskaltaisinko meloa yksin...

3. Minulle annetut 8 kysymystä ovat:

1.Mikä on lempipuuhaasi eli mitä tehdessäsi olet flow-tilassa ja unohdat muun maailman? 

Tähän on yllättävän vaikea vastata. Olen kokenut flow:ta tehdessäni jotain fyysisiä askareita, kuten halkojen tekoa ja pinoamista, sienien etsimistä yms. Toisaalta johonkin kiintoisaan aiheeseen syventyminen tarjoaa myös flow:n, mutta nämä hetket ovat olleet harvinaisia (tuo sukututkimus on ollut yksi).

2.Mitä harrastusta  et kokeilisi mistään hinnasta?   
Benji-hyppyä. En pidä korkeista paikoista ja koen, että minulla on "heikko" niska, pelkään sen nitkahtamista.

3.Mikä aisti on sinulle tärkein?  
Kyllä se näkö on. Muistan asioita ehdottomasti paremmin näkemisen kuin kuulemisen kautta. Minulla on tarkka näkö ja havaintokyky. Pidän myös väreistä ja muodoista. 

4.Mikä  seuraavista on lähinnä sielunmaisemaasi: merenranta, tunturinlaki, kuusimetsä, korpisuo, peltoaukea, koivikko vai joku muu, mikä?  
Noista ehkä lähimpänä korpisuo, mutta ehkä eniten karuhko mäntymetsä, jossa on hieman luontaista väljyyttä. Sielunmaisemani on siistimätön ja aika karu, mutta siellä kaikki on luonnostaan juuri niin kuin pitääkin.

5.Mikä on sinulle rakkainta?  
Läheiset, luonto ja koti. Nuo kaikki ja mielellään yhdessä paketissa.

6.Milloin itkit?  
Itkin pari viikkoa sitten, kun tulevaisuudesta päättäminen tuntui aivan mahdottomalta päättää ja en voinut puhua asiasta kenellekään. Näitä tulevaisuuspelkokohtauksia tulee joskus.

7.Oletko kaupunkikeskusta, naapurilähiö, kirkonkylä vai maaseutu?   
Taidan olla jotain kirkonkylän ja maaseudun väliltä. Kaipaan tilaa ja rauhaa, mutta kiinnityn varsin helposti myös kirkonkylän kupeeseen.

8.Kerro eräs unelmasi

Minkähän niistä kertoisin :P Olen haaveillut Lapin vaelluksesta syksyllä jo vuosia ja se näyttää edelleen vaikealta toteuttaa.


4-6. En nyt jaksa kehitellä kysymyksiä ja jakaa niitä eteenpäin, vaikka mielelläni näin kivalla haasteella blogituttujani "kiusaisinkin". Tyydynkin siis vain kiittämään ja kumartamaan haasteesta, oli kiva pohdiskella näitä asioita!

2 comments:

nainen.kuvastimessa said...

Kiitos Nan, kun näit vaivaa ja ajatuksella vastasit kysymyksiini.

Se miten kerroit hamsteritaipumuksestasi ja murkinan varastoinnista pahan päivän varalle oli kerrassaan hauskan kuuloista.....=) Murkina sanakin on lapsuudesta tuttu ja hymyn kasvoille nostava. Ja muutenkin oli tosi kiva lukea vastauksiasi, huomaan että meissä on aika paljonkin samaa.

Nan said...

Oli mukava pohtia näitä asioita :) Noita kahdeksaa asiaa oli yllättävän vaikea keksiä, vaikka elän itseni kanssa joka päivä. Ei niitä tule ajateltua. Hamsteri lienee hamsteri, vaikka yrittäisikin olla jotain muuta :)