Thursday, January 02, 2014

Rauhallinen hetki, uusi vuosi

Vuosi vaihtui omalta osaltani rauhallisissa merkeissä. Siihen kuului lämmin glögi, suklaata, pyjama ja kirja. Tällaisissa merkeissä en olekaan uutta vuottani viettänyt vuosiin, mutta se oli ihan mukavaa. Tekeminen ja oleminen oli mukavaa, mutta tällaisiin vuodenvaihtumis-kekkereihin on liian vahvasti iskostunut sellainen ajatus, että pitäisi tehdä hyvässä seurassa jotain räväkkää, joten oleskellessa omassa seurassa mukavasti tuntuu helposti väärältä tai jotenkin oudolta. Eihän se väärää ole, eikä kai outoakaan. Omalla tavallaan oleilu oli varsin nautinnollista ja lempeää.

Katselen tulevaa vuotta hieman jännittyneesti. Mitään varmaa ei ole tiedossa, on vain epävarmoja näkymiä ja mahdollisuuksia. Voisi sieltä kai poimia uhkiakin, kohtia, joissa voi pudota, mutta haluan suhtautua tulevaisuuteen mieluummin mahdollisuuksia kuin uhkia nähden. Kaikkein eniten toivon tälle vuodelle omien toiveiden ja tavoitteiden kirkastumista entisestään ja suuria loikkia niitä kohti. Uskon, että tämä on mahdollista. Tunnetiloista toivon löytäväni enemmän rohkeutta ja vähemmän pelkoa ja varmistelua.

Kehoni yrittää ilmeisesti kertoa minulle taas jotain, kun tunnen oloni hieman kipeäksi. En siis varsinaisesti sairaaksi, mutta kurkussa on "tuntemusta". En pystyisi edes ajattelemaan mitään liikunnallista juuri nyt (ja juuri nyt olisi ollut aikaa rehkiä fyysisesti...), siihen keho tuntuu voimattomalta. Näyttäisi siltä, että hetkellinenkin stressi sairastuttaa minut hyvin nopeasti. Se on tosi turhauttavaa...

... varsinkin, kun minulla on tiedossa tosi työntäyteinen alkuvuosi. Minua oikein hirvittää, miten selviän, vaikka samalla tiedän pystyväni riittävän hyvään suoritukseen, kunhan vain teen parhaani. En silti voi olla ihmettelemättä, miten aina ajaudun suorittamiseen. Vaikka pidän niistä asioista, joita teen, minusta tuntuu, että tekemistä on juuri sen verran liikaa, että ajaudun suorittamiseen ilman todellista paneutumista, läsnäoloa ja ajatusta kyseisiä tekemisiä kohtaan. Ja se ei tunnu hyvältä. No, jos kaikki menee "suunnitellusti", saatan päätyä vuoden mittaan "nautiskelemaan" hyvinkin runsaasta vapaa-ajasta olemattomilla tuloilla, mutta mitäpä sitä etukäteen murehtimaan. En vain ymmärrä, mikä siinä on niin vaikeaa, että olisi sekä paljon vapaa-aikaa että runsaat tulot? ;)

No, jokatapauksessa tärkeintä lienee avoin mieli, lämmin sydän ja valmius tehdä parhaansa sekä itsensä, muiden että ympäristönsä hyväksi. Toivonkin teille lukijoille:

Paljon hyviä asioita Uuteen Vuoteen 2014!

3 comments:

between said...

Etenkin joulu on meillä ollut perinteisesti perhejuhla, johon ei muunlaista vaihtoehtoa voinut olla vuosikausiin. Onneksi nykyisin ollaan vapaamielisempia ja sallitaan erilaisuus myös perinteiden suhteen. Kaipa sekin on globaalin kehityksen tulosta, joten jotain hyvääkin "rajattomuudesta".
Kunpa sitä osaisikin olla etukäteen murehtimatta asioita, joille ei kuitenkaan voi mitään. Itse olen opetellut positiivista ajattelua, vaikka varsin usein sorrunkin päinvastaiseen. Harmittavan usein ensimmäinen ajatus tuppaa olemaan miinusmerkkinen ja vain omia ajatuksia rankasti työstämällä saa ne vaihtumaan plussan puolelle. Epäilenpä, että tämä vuosi tulee olemaan irtisanomisten vuosi siinä kuin mennytkin vuosi. Liian moni tulee saamaan vapaata rahattomuutta yllin kyllin, vaikka ihan muuta toivoisi. Toivotaan, etten sinä kuulu siihen joukkoon.

Huopalintu said...

Minusta juhlia voi ihan hyvin viettää rauhallisesti ja yksinkin, ainakaan itse en kaipaa mitään erityisiä bileitä ja monesti yksin uudet vuodet vietänkin. Ehkäpä ikä tuo sellaista levollisuutta, että ei ole pakko olla menossa koko ajan.

Toivon, että vuosi tuo mukanaan kivoja asioita, mukavia yllätyksiä ja toiveiden toteutumista.

Nan said...

Between: perinteillä on puolensa, mutta tokihan niitä on hyvä voida halutessaan rikkoakin. Positiivisen ajattelun opetteleminen on haastavaa, olen sen kokemuksesta huomannut. Pienin askelin edetään... Kyllähän ne uhat nimittäin tuppaavat ihan ensiksi mieleen nousemaan. Kiitos kannustuksestasi, liian moni tosiaan tulee saamaan vapaata tänä vuonna yllin kyllin... toivotaan, että nousukausi alkaisi jo kolkutella ovelle.


Huopalintu: kiitos toivotuksistasi! Minusta uuden vuoden juhlintani oli oikein mukavaa ja sellainen riittää itselleni. Nuorena kaipasin johonkin "heilumaan", mutta enää en. Aikansa kutakin.