Monday, January 27, 2014

Kiireistä, kiireistä ja kireää

Tässä kirjoittelen blogiin, vaikka muutakin tekemistä olisi. On toisin sanoen ollut turhan kiirettä eikä kalenteri suo helpotusta ainakaan pariin viikkoon. Mietin, että miltä tämä oikein tuntuu. Stressi pyörähtää vatsanpohjassa ja nukun kuin koira: tassut nykivät erilaisten unien tahtiin ja heräilen vähän väliä tarkistamaan, että maailma on vielä paikallaan. Oloni on nyt viikonlopun jälkeen yllättävänkin hyvä, mutta tulevat aamut ah, niin ihanine kuuden herätyksineen nostavat hiukseni pystyyn. Yh, eih. Kuuden herätykset (ja sitä aiemmat) pitäisi kieltää lailla, on ne niin kidutusta.

En pidä tällaisesta kiireestä ja hosumisesta. Osittain voin syyttää itseäni: jos olisin ollut ahkeampi silloin, kun olisi ollut enemmän aikaa, nyt ei olisi niin paniikki, mutta tällainen vatvominen on turhaa. Ainoa, mitä voin tehdä, on tarttua hommiin NYT (eikä kirjoittaa blogiin). Kun on kiire, on parempi tehdä ylipäätään jotain kuin vain pyöriä kämpässä ympyrää ja ajatella kaameaa kiirettä stressin velloessa vatsanpohjassa. Kävin siis kampaajalla, onpahan jotain tehtynä.

Nyt pavut pannulle ja lounas valmistumaan. Sitä odotellessa joko teen töitä tai luen. Aivan varmasti.

6 comments:

between said...

En tykkää kiireestä ja hosumisesta minäkään. Mutta aina ei voi valita tilannetta. Kunpa osaisimme jättää jossittelun sikseen ja keskittyä tähän hetkeen.

Nan said...

Niinpä, jossittelut sikseen. Minullakin on juuri nyt varsin vähän valinnanvaraa, mutta olen (ja aion käyttää) käyttänyt kaiken mahdollisen. Nyt on rehkimisen aika, enemmän lepoa sitten myöhemmin. Tällä mennään.

Anonymous said...

Hei Nan,

kävin lukemassa taas alkuvuoden kuulumisiasi ja ajattelin nyt ihan vaan toivottaa sinulle mitä parhainta ja ihaninta uuttavuotta - ei kai se ole myöhäistä toivottaa sitä vielä nytkään, kun on edessä vielä 11 kuukautta tästä vuodesta! :)

Kiitos myös viime vuodesta, olen munet kerrat saanut itselleni apua ja tsemppiä lukemalla ajatuksiasi. Kiva, että olet olemassa! :)

Nan said...

Hei anonyymi: kiitos kivasta kommentistasi, siitä tuli oikein hyvä mieli :) Ei ole myöhäistä: hyvää uutta vuotta sinullekin. Tästä on hyvä jatkaa :)

Helmi said...

Heippa, Seurasit blogiani, mutta sen oli aika päättyä. Uusi blogini aloittaa samoilla kujeilla täällä: http://elamanaallokossa.blogspot.fi/ Pohdis

Nan said...

Helmi: Hei! Tosi kiva! Pikaisesti kävin blogissasi ja surinkin sitä, että lopetit (vaikka en siitä kommentoinutkaan). Aivan mahtavaa, että jatkat, hyvähyvä :)