Monday, February 10, 2014

Turhaa liikennettä blogissa

Blogillani on runsaasti "lukijoita" USA:sta ja Venäjältä. Niinpä niin. Liikennemäärä blogiini on lisääntynyt viime aikoina huimasti ja on selvää, että se ei johdu siitä, että teitä oikeita, ihania lukijoita olisi syöksynyt tänne sankoin, innostunein joukoin lukemaan jorinoitani. Olen alkanut saada myös runsaita määriä "kommentteja" joihinkin tiettyihin kirjoituksiin, mistä syystä laitoin kommentoimiseen ärsyttävän sanatunnistuksen päälle. Yllättävää on se, että se ei täysin auta, mutta roskakommenttien määrä on pudonnut sentään ehkä noin kymmenesosaan aiemmasta.

Olen yrittänyt katsoa bloggerin asetuksista, miten tuota turhaa liikennettä saisi karsittua. Ilmeisesti mitään keinoa siihen ei ole. (Saa vinkata, jos on.) Olen pitkään suunnitellut siirtäväni blogini toiseen käyttäjätunnukseen ja taidan tehdä sen, jos saan aikaiseksi. Eihän se osoitteita muuta ja sitä kautta tuota turhaa liikennettä hävitä, mutta erottaa blogiin liittyvät jutut omalle tililleen. Paras keinohan olisi aloittaa uusi blogi, mutta en ehkä haluaisi sitä tehdä... pitää miettiä. Harmittaa kaikki tuollaiset turhat roskajutut. En edes ymmärrä, mitä hyötyä noille kommenttien lähettäjätahoille on tuosta viestien pommittamisesta - se tässä ehkä myös huolestuttaa. Minulla on kokemusta sähköpostilaatikon kaappaamisesta (omaani on siis kirjauduttu jostain vinkuintiasta ja lähetetty roskapostia kaikille kontakteilleni) ja sitä en todellakaan kaipaa.

Niin kiva asia kuin netti, sähköposti sun muut sähköiset jutut ovatkin, nämä lieveilmiöt ärsyttävät. Yhtenä viikonloppuna siivosin tietokoneeni kaikenmaailman haittaohjelmista ja muusta roskasta. Siihen meni pieni iäisyys ja ärsytti. Haittojen määrä tuntuu lisääntyneen tai sitten minä vain kuvittelen, mutta ei auta muuta kuin yrittää selviytyä.

8 comments:

Helmi said...

Samoin kävi mulle. Yhtenä yönä oli tullut 80 roskapostia pelkästään blogiin! No, nyt on uusi blogi (ei kylläkään sen takia), mutta samalla pääsin silti eroon roskastakin, ainakin hetkeksi. Tsemppiä, kyllä sä kestät!

between said...

Kyllä mietityttää ja harmittaa kaikenlainen netin käytöstä aiheutuva kiusa, varmasti lisääntyy.

Satu said...

Minulle tulee roskapostikommentteja ehkä pari päivässä, mutta ennen niitä tuli tosi harvoin. Blogiin asti ne eivät onneksi pääse, sillä roskapostisuodatin on ainakin toistaiseksi toiminut tosi hyvin, mutta kyllä niiden poistelu ärsyttää. Toistaiseksi minulla ei ole vielä tuota sanatunnistusta käytössä, mutta jos roskapostin määrä alkaa lisääntyä, niin sitten on pakko harkita sitäkin. Yllättävää, jos sekään ei suodata pois kaikkia roskaposteja!

En voi minäkään ymmärtää, mitä iloa roskapostien lähettelijät oikein saavat, kun en minä ainakaan koskaan klikkaile niissä olevia linkkjeä tms. Ja mielenkiintoista (jos näin voi tässä yhteydessä sanoa!) on se, että ne näyttävät usein keskittyvän yksiin ja samoihin postauksiin.

Hehkuvainen said...

Komppaan Satua, ihan sama tarina. Heti kun näen että on tullut kommentti yhteen tiettyyn vanhaan postaukseen, tiedän että se on spammia. Ärsyttävää. Mutta en ole vielä kokeillut sanatunnistuksen vaikutusta. Olen miettinyt mitä tapahtuisi jos poistaisin sen vanhan postauksen, johon roskaa eniten tulee.

Hehkuvainen said...

Jaa, päädyinkin tekemään niin että poistin tuosta ikivanhasta postauksesta mahdollisuuden kommentoida. En tiedä auttaako se mitään.

Nan said...

Helmi: 80 roskapostia on jo paljon, minulle ei ihan niin paljon tule. Ehkä niitä tuli parisenkymmentä per päivä, viime yönä vielä kaksi. Ei kai tässä auta muuta kuin kestää nuo viestit...


Between: luultavasti, ikävä kyllä.


Satu: kyllä minullakin roskapostisuodatin toimii, onneksi. Ilman sitä olisi varmaan mennyt jo hermo... Joo, on kyllä yllätys, että sanatunnistuskaan ei täysin toimi. Minullakin roskapostit keskittyvät samoihin, vanhoihin viesteihin ja olen pohtinut samoin kuin Hehkuvainen, että josko poistaisin ne...


Hehkuvainen: joo, minulla sama. Kun katsoo, mihin kommentti on tullut, sen voikin poistaa samantien. En ole löytänyt keinoa poistaa kommentointia yksittäisistä viesteistä. Miten se tapahtuu? Tuo noiden kirjoitusten poistaminen voisi olla yksi ratkaisu.

Hehkuvainen said...

Yksittäisen kirjoituksen kommentointimahdollisuuksia voi säätää kirjoitustilassa, siis siinä näkymässä missä postaus tehdään. Oikeassa reunassa on asetuksia, joista voi mm. vaihtaa julkaisuajankohtaa. Ihan alimpana muistaakseni on asetukset kommentoinnista kun klikkaa auki sen asetuslinkin.

Nan said...

Hehkuvainen: kiitos tiedosta! Tuolta en olisi osannut asetusta etsiäkään. Pitääkin katsoa, josko tuota kautta saisi tarvittaessa muokattua asetuksia roskapostia estävämmäksi.