Tuesday, February 25, 2014

Rankka työ, rankat huvit?

Työni on ollut aika tehokkaasti ylivireyteen vetävää, ajatuksiani täyttävää. Ei kai siinä mitään, jos kyse olisi sisällöllisesti hauskoista ja kevyistä asioista, mutta näin ei varsinaisesti ole ollut. Olenkin nyt alkanut kaivata vastapainoa kaikelle tuolle työhön liittyvälle pohdinnalle, mutta olen tehnyt lähinnä hämmentävän havainnon: kaipaan hauskanpitoa, mutta en tiedä, mitä hauskanpito itselleni on?!

Kaipaan siis sellaista tekemistä, jossa ei vahingossakaan työhön liittyvät ajatukset pääse valtaamaan tilaa ajatuksistani. Tekeminen saisi siis olla jotain ihan muuta kuin hiljaista ja rauhallista, joka lähinnä huutaisi ei-toivottuja ajatuksia vieraisille. Mieluummin jotain toiminnallisempaa tekemistä yhdistettynä johonkin uuteen tai ainakin sellaiseen, jota en ole pitkiin aikoihin tehnyt. Nyt sitten kun mietin, mitä tuo voisi olla, en todellakaan keksi. Ylivirittynyt olo kaipaa rankalle työlle rankat huvit, mutta tuollaista en ole aikoihin harrastanut. Siis mitä on rankat huvit? En kaipaa mitään ryyppäämistä ja rellestämistä, mutta tunnistan tuon kaipuun rankkoihin huveihin, joilla tarkoitan vain sellaista, joka auttaa unohtamaan työhön liittyvät mietteet. (Töissä sinällään kaikki on hyvin jne. mutta sisällöllisiin kysymyksiin tarvitsisin hieman välimatkaa, edes hetkeksi.) Kaipaisin myös hieman raskaampaa liikuntaa, kunnon hikoilua, jotta ylivirittyneisyys saisi kanavan purkautua.

Olen selvästikin möllötellyt paikallani liian pitkään. Jotain tarvitsisi nyt tehdä. Hmmm.

4 comments:

Marikki said...

Tunnistan ton hankaluuden. Meillä oli työkavereiden kanssa peli-ilta, pelattiin ihan siis aliasta ja dixit-peliä ja muitakin pelejä oli tarjolla. Mulle tuo oli sellainen ilta, jolloin huomasin, että kaikki muut ajatukset tosiaan jäivät taakse. Harmittaa ihan se, ettei ole useammin tällaiseen mahdollisuutta.

Hehkuvainen said...

Harrastatko tanssia? Jos et, niin siinä on kyllä sellainen harrastus joka vähän lajista riippuen kyllä varmasti nostaa hien pintaan ja vie ajatukset pois muista asioista. :)

Minulle elokuvat tuovat usein parhaiten paon omista ajatuksista. Joskus eläydyn niin vahvasti että leffan katsominen käy hikiliikunnasta :D.

Zepa said...

Mee kattoo stand-uppia!

Nan said...

Kiitos kivoista vinkeistä :)

Marikki: oi, tuollainen ilta kuulostaa tosi hauskalta! Jokin tuollainen tosiaan auttaisi, mutta minulle tuollainen on aikalailla mahdotonta. Kavereita on vähän ja nekin vähät ovat hajallaan ja kiireisiä...


Hehkuvainen: tanssi olisi ihanaa! Jätin tuollaiset ryhmäharrastelut tältä keväältä pois, kun en löytänyt mieluisaa ryhmää. Nyt kaipaisin jotain tosi kipeästi, mutta näin kesken kautta on vielä vaikeampaa löytää harrastusta! Höh :( Yritän löytää...


Zepa: jos kropalle jotain kaipaa, niin kyllä mielellekin! Stand-up voisi tosiaan olla hyvä ratkaisu, mielen jumppaa :)