Saturday, March 08, 2014

Tuulenpuuskia

Ulkona on tuulenpuuskia, mutta niin tuntuu olevan elämässänikin juuri nyt. Mistä näitä ajanjaksoja tulee, että painetta tulee melkein joka elämän osa-alueelta? Lopputuloksena on stressi, jota on vaikea hallita. Stressiä saisi purettua yrittämällä ratkoa yhtä haastetta kerrallaan (siis niitä asioita, joita ylipäätään voi ratkoa ja muuttaa suhtautumista loppuihin), mutta sen sijaan kaikki nuo asiat pyörivät yhtenä mylläkkänä päässä, eikä niistä saa otetta. Väsyttää, liika on liikaa.

Töissäkin olen törmännyt ihan uuteen ilmiöön, josta en voi oikein täällä avautua. Sanotaanko vain, että painetta tulee sielläkin leveällä rintamalla, eikä pelkästään itse töihin liittyen. Ja sanotaanko myös vaikka niin, että inhoan, siis aidosti inhoan byrokratiapellejä, joiden todellinen titteli pitäisi olla lähinnä asioidenhankaloittajaihminen ja jotka voisi heittää mahdollisimman korkealta alas. Anteeksi vain, mutta vähän nyt väsyttää.

Miksi juuri minun täytyy olla lisäksi juuri se ihminen, jolle annetaan heti turpaan (henkisesti), jos kritisoin vähänkin jotakin tai ilmaisen erittäin syystä tunteitani?

Inhoan myös valittamistani, jota tässäkin harrastan.

Positiivista on kuitenkin tämä viikonloppu, jolloin voin yrittää elvyttää itseäni. Olen lisäksi pian kokeilemassa ainakin yhtä uutta juttua, mikä on kiintoisaa. Kaipaankin juuri nyt uusia, iloa tuovia asioita elämääni, jotta nuo stressiä aiheuttavat asiat painuisivat taka-alalle ja ennen kaikkea oikeisiin mittasuhteisiin. Ei elämäänsä kannata stressata pilalle, eikä varsinkaan ärsyttävien ja ilkeiden ihmisten vuoksi.

Hyvää viikonloppua!

4 comments:

Hehkuvainen said...

Itseään ja asemaansa täynnä olevat byrokratiapellet ovat kyllä hankalia ja ärsyttäviä. Toivottavasti viikonloppu on täynnä voimaannuttavaa ja stressivapaata tekemistä. Hyvää naistenpäivää!!

Nan said...

Kiitos, hyvää naistenpäivää sinullekin :) Toistaiseksi viikonloppu on sujunut hyvin :)

nainen.kuvastimessa said...

Tunnistan itsessäni noita kirjoittamiasi stressituntemuksia, vaikka monelta osin ne ovat menneisyydessä. Tuntemukset muistan silti erittäin hyvin.

On tavattoman tärkeää hoitaa itseään, kun kokee stressiä ja paineita. Minua hoitavat mm. liikunta, ulkoilu ja luonto, mutta jokaisella on omat juttunsa. Niitä kannattaa etsiä ja kokeilla, että löytäisi sen, mikä toimii juuri itsellä. Ne rentouttavat ja voimaannuttavat ja antavat hyvää oloa ja mieltä.

Ja on hyvä muistaa, että vaikeatkin tilanteet menevät ohi ennen pitkää, sitä ei tilanteen ollessa päällä aina tiedosta. Kyllä asiat selviävät ja kääntyvät parhain päin.

Kaunista kevättä Nan, pidä huolta ja hemmottele itseäsi.

Nan said...

Nainen kuvastimessa: kiitos kommentistasi! Haastavaa stressitilanteissa on ottaa tilanne haltuun siten, että pystyy hoitamaan itseään. Se minullakin on tökkinyt. Toisaalta minun on ollut myös vaikea keksiä tekemistä, joka lievittäisi stressiä ja toisi hyvää oloa. Sen pystyn nykyään kuitenkin ymmärtämään, että tilanteet menevät ohi ja tuo on jo iso asia. Kiitos toivotuksista, kaunista kevättä sinullekin :)