Friday, March 04, 2016

Hiihtämistä ja kevättä tunnustellessa

On mahtavaa, kun on päässyt hiihtämään! Olen nauttinut, kun talvi on vihdoin osoittanut jotain vakauden merkkejä ja hiihtokelejä on tainnut olla jo peräti pari viikkoa. Aion nyt viikonloppunakin mennä hiihtämään eli toivottavasti sää vielä suosisi. Olen haaveillut pääsemisestä johonkin kansallispuistoon tms. paikkaan hiihtämään, mutta luultavasti tuo jää haaveeksi. Matkaa on kuitenkin sen verran, että reissu menee hankalaksi enkä itse asiassa edes tiedä, mihin latuja on vedetty. Aion kuitenkin hiihtää ainakin lähiladuilla ja nauttia. Ensi viikolla onkin sitten taas tiedossa loskaa, joten hiihtämisen jatko tälle talvelle on epävarma.

Jotain heräilevän kevään tuntemusta olen ajoittain löytänyt itsestäni. Eräänä aamuna ulos astuessani lähipensaikossa pyrähteli urpiaisparvi iloisesti sirkuttaen. Katselin ja kuuntelin hymyillen pikkuisten touhotusta, tuntui tosi iloiselta. Päivän pitenemisen huomaa myös selvästi. Iltasella pimeys alkaa laskeutua vasta hiihtolenkin aikana, ei ennen sitä. Myös aurinko paistaa niin kirkkaasti, että olen jo ulkona liikkuessani muutaman kerran kaivannut aurinkolaseja.

Arki rullaa muuten tasaiseen tahtiin. Lähettämääni työhakemukseen tuli vastaukseksi odottamani hylky. Tarkalleen ottaen seuraavasti: "Kiitos mielenkiinnosta ... nönnönnöö ... Olemme edenneet prosessissa siihen pisteeseen, että haastattelemme kriteerit parhaiten täyttäviä ehdokkaita. Tehtävään tuli lyhyessä ajassa yli 70 hakemusta. Valitettavasti Sinun kohdalta joudumme toteamaan, että prosessi ei jatku. Varaamme kuitenkin mahdollisuuden ottaa uudelleen yhteyttä, mikäli tilanne tulee muuttumaan."

Tuossa sisällössä ei ole mitään uutta minulle (vaikka siis täytin paikkaan kaikki kriteerit). Yllätyin oikeastaan hakijoiden vähäisestä määrästä, koska usein hakijoita on hieman enemmän. Jäin miettimään vain sitä, että eikö noihin viesteihin millään saa kehiteltyä yhtään pehmeämpää sävyä. Tuosta viestistä minulle jää ainakin kylmä olo. "Varaamme kuitenkin mahdollisuuden ja nönnöönöö..." kuulostaa tosi ylimieliseltä. Juuri siltä, että nyt on todellakin työnantajien markkinat ja se halutaan osoittaa.

Viime viikolla laitoin taas yhden työhakemuksen paikkaan, johon olen ylikoulutettu. Työ tosin on sellaista, jota olen aiemmin tehnyt, mutta se ei toki tarkoita enää mitään. Lisäksi nyt viikonloppuna aion tehdä pari hakemusta. Kaipa tässä ainakin jotain voi yrittää, vaikka turhalta se tuntuu. Ainakin voin jossain vaiheessa sanoa jollekin marmattajalle (joka kuvittelee, että töitä saa, kunhan vain hakee), että olen hakenut.

Viikonlopun ohjelmaani kuuluu lisäksi muutaman kasvin "keväthuoltoa", ruukkujen vaihtoa ja siistimistä. En tiedä, olenko liian aikaisessa, mutta ehkä juuri noille valitsemilleni kasveille voi jo jotain tehdä. Talvi on taas kurittanut joitakin kasveja, joten tekemistä riittää myöhemminkin.

4 comments:

Huopalintu said...

Hiihtäminen on kyllä yksi talven parhaista harrastuksista. Tuli mieleen, että Metsähallituksen Retkikartta.fi:ssä näkyy hiihtoladut, pitää vaan valita oikeat täpät sivuvalikosta. Siellä voi valita monia muitakin asioita, esim. nuotiopaikat ja laavut kartalle näkymään. Mobiiliversiossa tosin ei voi valita mitään, ainoastaan normaalissa sivunäkymässä.

Kyllä töiden hakeminen on nyt aika turhauttavaa. Itsekkin olen laittanut hakemuksia ja jostain tuli vastaus, että hakijoita oli 115!

Onneksi ollaan kesää kohti menossa ja kiva tosiaan, kun päivät ovat pidempään valoisia. Itse en ole vielä viherkasveihin vaihtanut multia, mutta enkelinsiiven leikkasin, kun alkoi olla vanhoja, pitkiä roikaleversoja ja uutta kasvustoa samanaikaisesti.

Nan said...

Kiitos vinkistä! Käytän kyllä Retkikartta-palvelua, mutta en ole huomannut, että sieltä löytää myös hiihtolatuja. Kiva, pitää kyllä kesälläkin katsoa uusia retkikohteita :) Päädyin tänä viikonloppuna hiihtämään lähiladuille, kun olo tuntui hieman voimattomalta. Tuo oli hyvä valinta tällä kertaa. Tänään on sitten multasormeilun vuoro, siitä saa kivasti myös kevätfiilistä :) Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

Persu kytiksessä said...

Luepa Ruukinmatruunan kirjoitus yleisestä länsimaiden kehityksestä. Et varmasti ole ongelmasi kanssa yksin. Olet sinnikäs, selviät jos joku.

http://takkirauta.blogspot.fi/2016/03/y-sukupolvi-petetty-sukupolvi.html

Nan said...

Persu: lueskelin noita kirjoituksia ja kyllä se on mielenkiintoista, mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Kylmää on meininki, mutta eipä tällainen yksi muurahainen voi paljoa tehdä. Sinnikkäästi vain eteenpäin, sanoi mummo hangessa (vai miten se meni). Jotenkin siten. Selvitään.