Thursday, March 31, 2016

Pääsiäisloma

Pääsiäisloma teki todella hyvää. On hämmentävää, miten pienikin irtautuminen normaalista arjesta muuttaa pääkopan asetuksia selvästi positiiviseen suuntaan. Arjessa jää helposti pyörimään pienten (ja joskus suurten) askareiden ympärille, jolloin ei enää näe metriä pidemmälle.

En tehnyt lomalla mitään erityistä ja se varmaan olikin se juttu tällä kertaa. Nukuin ja söin hyvin, luin kirjoja, katselin telkkarista sarjoja ja harrastin sopivasti liikuntaa. Hämmästelin sitä, että kevät todella on tulossa. Käytin ensimmäistä kertaa aurinkolaseja tänä vuonna.

Pelkästään nukkuminen teki ihmeitä. Kun ei väsyttänyt, jaksoi puuhastella muita asioita, mikä taas piristi omalla tavallaan. Ehdin ja jaksoin miettiä tulevaan liittyviä kepeitä asioita (kasvien keväthuoltoa, parvekkeen laittoa kesäksi, kaappien järjestelyä yms.). Erityisesti kylvösuunnitelmien pohtiminen tuntuu itselläni vähentävän stressiä. Suunnittelin enemmän, tein vähän, mikä oli juuri hyvä.

Kun on jotain arkiaskaretta, vaikkakin itselläni "työnteonkaltaista toimintaa", niin tuntuu, että aika ei riitä mihinkään. Se vain katoaa johonkin. Vaikka tekisin koko ajan jotain, silti tekeminen ei lopu. Onhan se hyvä, että en pitkästy helposti, mutta löllöttelyaikaa saisi olla kyllä enemmän. Nyt kun politiikassa on innostuttu siitä, että ihmisillä pitäisi olla vähemmän vapaa-aikaa, niin minusta ennemminkin taukoja pitäisi olla enemmän. Se auttaisi rentoutumaan, mikä taas auttaisi näkemään sekä työssään että elämässään hieman pidemmälle kuin metrin päähän. Se voisi tuottaa enemmän kuin sokea puskeminen eteenpäin.

No comments: